Свят Стрелба в синагога в Калифорния, има жертва Заподозреният за

...
Свят Стрелба в синагога в Калифорния, има жертва Заподозреният за
Коментари Харесай

Стрелба в синагога в Калифорния, има жертва

Свят Стрелба в синагога в Калифорния, има жертва Заподозреният за стрелбата е арестуван  Надежда Неменски 28 април 2019, 08:27
дин човек беше погубен, а трима други бяха ранени в пукотевица, която мъж откри в синагога в американския щат Калифорния, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на локалните управляващи.

Нападението беше осъществено в синагогата в град Поуей, северно от Сан Диего. 100 души са били сега на стрелбата в синагогата в града, който е с към 50 000 поданици. Жертвата е жена. Сред ранените е и равинът на синагогата. Той е бил прострелян в ръката.

Заподозреният за стрелбата е арестуван .

Той се споделя Джон Ърнест и е на 19 години, бял гражданин на Сан Диего. Местните управляващи описаха, че той е избягал от мястото на престъплението с кола, а след това подал сигнал в полицията за стрелбата и споделил, че е забъркан в нея. Полицията засякла колата му и той не оказал опозиция при задържането.

Мъжът е стрелял с автомат от вида АR-15, употребен в доста други стрелби в Съединени американски щати. Органите на реда ревизират дали той има нещо общо с тенденциозен палеж против джамия в Сан Диего. Стрелецът няма престъпно досие.

Властите разпитват към 100 души, които са били в синагогата по време на стрелбата. Експерти проучваха постовете в обществените мрежи на арестувания. Според локални медии той е

оповестил намерено в интернет желанието си да убива евреи .

Шерифът на окръг Сан Диего – Бил Гор, сподели, че управляващите разполагат с копия от изявления на Ърнест в обществените мрежи. Сред тях има и отворено писмо с антисемитско наличие, в което той споделя, че се въодушевява от австралиеца Брентън Тарант, който през март умъртви 50 души при набези на две джамии в новозеландския град Крайстчърч.



Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази най-искрени съболезнования на околните на убитата жена и съпричастност към ранените. „ Тази вечер сърцето на Америка е с жертвите на ужасяващата пукотевица в синагога. Цялата наша нация е в печал, моли се за ранените и изрича солидарността си с еврейската общественост. Ние осъждаме пламенно злините на антисемитизма и на омразата, които би трябвало да бъдат победени”, сподели Тръмп.

На 27 октомври предходната година при пукотевица в синагога в Питсбърг във Филаделфия бяха убити 11 души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР