Свят Сърбия: Готови сме с Турски поток“ Първите доставки през

...
Свят Сърбия: Готови сме с Турски поток“ Първите доставки през
Коментари Харесай

Сърбия: Готови сме с Турски поток“

Свят Сърбия: Готови сме с „ Турски поток “ Първите доставки през България се чакат през май  Николай Киров 25 декември 2019, 12:30  Сърбия: Готови сме с „ Турски поток “ Източник: БГНЕС
ърбия приключи строителството на своята част от „ Турски поток “.

Полагането на тръбите от сръбския сектор от газопровода „ Турски поток “ е приключено, заяви на ръководителя на сръбската компания „ Събриягаз “ Душан Баятович.

Русия и Украйна се схванаха за газа

„ Газтранс “, взаимно дружество на сръбската държавна компания „ Сърбиягаз “ и съветския „ Газпром “, приключи полагането на 403 километра от тръбопровода през страната от границата с България до северната съседка – Унгария.

Първите доставки през България се чакат през май, когато страната би трябвало да приключи построяването на своя сектор. Първоначалният импорт на газ в Сърбия се чака да бъде 8,7 милиона кубически метра дневно, или повече от 3 милиарда кубически метра годишно, с цел да може да бъде посрещнато възходящото вътрешно ползване и непълен експорт за Босна и Херцеговина.

Първият стадий на "Балкански поток " завърши

Проектът „ Турски поток “ включва построяването на газопровод, състоящ се от две тръби с потенциал 15,75 милиарда кубически метра всяка. Първата тръба е предопределена за доставка на съветски газ за турските консуматори, втората - за доставка на газ за страните от Южна и Югоизточна Европа.

Очаква се Турски поток да започва на 8 януари 2020 година „ Газпром “ в края на ноември разгласи, че дейностите по въвеждане в употреба преди стартирането в употреба на газопровода са в заключителни стадии, като и двете тръби на „ Турски поток “ са цялостни с газ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР