Свят Най-силното земетресение за 25 години удари Южна Калифорния, извънредно

...
Свят Най-силното земетресение за 25 години удари Южна Калифорния, извънредно
Коментари Харесай

Най-силното земетресение за 25 години удари Южна Калифорния, извънредно положение

Свят Най-силното земетресение за 25 години удари Южна Калифорния, изключително състояние Очакват се още доста вторични земетресения в идващите дни, даже и по-силно земетресение  Жанета Нейкова 5 юли 2019, 06:58 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Най-силното земетресение за 25 години удари Южна Калифорния, изключително състояние
Най-силното земетресение за 25 години удари Южна Калифорния, изключително състояние
 Британски командоси превзеха супертанкер на Иран
Британски командоси превзеха супертанкер на Иран
 Дизайнер шейх умря след празненство
Дизайнер шейх умря след празненство
 Румен Радев: Отворихме нов стадий в връзките с Китай
Румен Радев: Отворихме нов стадий в връзките с Китай
 Русия за подводницата: Ядреният реактор е бил изолиран
Русия за подводницата: Ядреният реактор е бил изолиран
 След 10г. мъртвило Стромболи още веднъж изригна, взе жертва
След 10г. мъртвило Стромболи още веднъж изригна, взе жертва
 Над 1 млн. евакуирани поради порои в Япония
Над 1 млн. евакуирани поради порои в Япония
 Опустошително торнадо удари Китай, има жертви
Опустошително торнадо удари Китай, има жертви

ежим на изключително състояние бе въведен в окръг Кърн в южната част на американския щат Калифорния поради земетресението с магнитуд 6,4. Това се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на губернатора на щата Гавин Нюсъм, съобщи ТАСС.

Тази стъпка разрешава на локалните управляващи да да получат достъп до спомагателни средства и значи, че щатските управляващи ще окажат подпомагане за оправянето с вероятни последствия от стихийното злополучие.

В четвъртък земетресение с магнитуд 6,4 беше записано в Южна Калифорния покрай град Риджкрест, на към 175 км североизточно от Лос Анджелис, на дълбочина от 9 км, заяви Геофизичният институт на Съединени американски щати, представен от Ройтерс. То се счита за най-голямото в Южна Калифорния след земетресението с магнитуд 6,6 от 1994 година в Нортридж, което стана в гъстонаселен регион на Лос Анджелис и аргументи вреди за милиарди долари.
Южна Калифорния разтърсена от най-голямото си земетресение за последните 25 години  В четвъртък земетресение с магнитуд 6,4 беше записано в Южна Калифорния покрай град Риджкрест, на към 175 км североизточно от Лос Анджелис, на дълбочина от 9 км, заяви Геофизичният институт на Съединени американски щати. То се счита за най-голямото в Южна Калифорния след земетресението с...  В четвъртък земетресение с магнитуд 6,4 беше записано в Южна Калифорния покрай град Риджкрест, на към 175 км североизточно от Лос Анджелис, на дълбочина от 9 км, заяви Геофизичният институт на Съединени американски щати. То се счита за най-голямото в Южна Калифорния след земетресението с...  В четвъртък земетресение с магнитуд 6,4 беше записано в Южна Калифорния покрай град Риджкрест, на към 175 км североизточно от Лос Анджелис, на дълбочина от 9 км, заяви Геофизичният институт на Съединени американски щати. То се счита за най-голямото в Южна Калифорния след земетресението с...  В четвъртък земетресение с магнитуд 6,4 беше записано в Южна Калифорния покрай град Риджкрест, на към 175 км североизточно от Лос Анджелис, на дълбочина от 9 км, заяви Геофизичният институт на Съединени американски щати. То се счита за най-голямото в Южна Калифорния след земетресението с...
Противопожарната работа в община Кърн заяви в Туитър, че работи по над 20 случая - от потребност от здравна помощ до пожари във и към Риджкрест.

Кметът Пеги Бридън сподели за телевизия Си Ен Ен, че има хора, потърпевши от паднали от здания предмети, и че в града са усетени няколко вторични труса. Тя добави, че има пожари и прекратени тръби от мрежата за газоснабдяване. "Свикнали сме със земетресенията, само че не и с толкоз мощни ", означи тя.

Southern California shaken by 6.4 magnitude earthquake https://t.co/q27bPydCGb pic.twitter.com/qPTHoD7tTE
— Relentless NEWS® (@RelentNews) 5 юли 2019 година
След земетресението в 28-хилядния град Риджкрест избухнаха пожари. Предполага се, че повода за тях е щета в газопроводната мрежа. Представители на службите за пожарна сигурност оповестиха, че при пожарите са потърпевши леко няколко души. Няма информация за починали.

В една от лечебните заведения в града е била осъществена евакуация, 15 пациенти са били откарани в други здравни заведения.

Градските управляващи помолиха жителите да се погрижат за съгражданите си, изключително за по-възрастните, които са забележителна част от популацията.

Първият трус е бил почувстван в цялостен Лос Анджелис, до Фресно на север и до Лас Вегас в Невада на изток. Той бил усетен даже южно от границата с Мексико, като здания в градовете Тихуана и Мексикали са били евакуирани, както споделиха управляващите в мексиканския щат Долна Калифорния. След първия в региона е имало няколко по-слаби вторични труса.

Летището в Лос Анджелис заяви, че пистите му за кацане не са потърпевши, показва Франс прес.

"We have declared a state of emergency, " says Ridgecrest, California, Mayor Peggy Breeden, providing an update on the situation in her city following a 6.4 magnitude earthquake. https://t.co/YYTpS07qQJ pic.twitter.com/672Ur0ba0L
— CNN (@CNN) 4 юли 2019 година
Според Европейския средиземноморски сеизмологичен център земетресението е било почувствано в регион с население от към 20 милиона души.

Сеизмологът от американския геофизичен институт Люси Джоунс сподели за Си Ен Ен, че в региона може да има още доста вторични земетресения през идните дни, а даже да бъде разтресен от по-силно земетресение.

Калифорния е ситуирана на така наречен Тихоокеански огнен пръстен, където има нараснала сеизмична интензивност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР