Свят Как блондинка от украинските тайни служби успя да убие

...
Свят Как блондинка от украинските тайни служби успя да убие
Коментари Харесай

Как блондинка от украинските тайни служби успя да убие героя на Донецк

Свят Как русокоска от украинските секрети служби съумя да убие героя на Донецк Разкритието направи чиновник от Украинските специфични служби 7 март 2020, 08:33  Атентат против посолството на Съединени американски щати в Тунис, има ранени
Атентат против посолството на Съединени американски щати в Тунис, има ранени
 Идва ли завършек на бежанската рецесия, още веднъж напрежение на границата
Идва ли завършек на бежанската рецесия, още веднъж напрежение на границата
 Първи инфектиран с ковид в Сърбия, в Гърция са към този момент над 30
Първи инфектиран с ковид в Сърбия, в Гърция са към този момент над 30
 DW: Изчезват хора, посочили истината за ковид в Ухан
DW: Изчезват хора, посочили истината за ковид в Ухан
 Първи смъртен случай от ковид във Англия
Първи смъртен случай от ковид във Англия
 Нова развръзка с избягалата арабска принцеса
Нова развръзка с избягалата арабска принцеса
 Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в Сирия
Путин и Ердоган се договориха, Турция връща бежанците в Сирия
 Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз
Нова бежанска рецесия може да пречупи Европейски Съюз

ихаил Толстих е на 37 година, разказват го като хубав и атлетичен, полковник и воин на Донецката национална република.. През февруари 2017 година умира в базата на батальона, който управлява - съгласно формалната версия при терористичен акт.

Три години по-късно излиза наяве, че убийството му е проведено от Службата за сигурност на Украйна и осъществено от неговата другарка - красива русокоска.

Служителят на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) Олег Сугерей разкри детайлностите за убийството на командира Михаил Толстих, прочут като Гиви, в изявление с журналиста Юрий Бутусов, необятно отразено в съветските и украинските медии.

Създаването на Донецката национална република бе оповестено на 7 април 2014 година, когато група бунтовници завземат регионалната администрация в град Донецк и постройката на кметството. Това става по-малко от месец откакто Русия анексира Крим.

Сугерей твърди, че интервенцията по очистване на Толстих се подготвяла към две годиника.. Гиви „ обичал дами “ и те са "довели " украинските служби до него.

Във видеото вижте репортаж след убийството на Толстих

Олег Сугерей твърди още, че след убийството на командира на батальона Арсений Павлов (Моторола), Гиви се страхувал да напуща базата. Тогава в средата на Толстих съумява да се внедри „ известна русокоска “. Именно тя поставя експлозиви в офиса въз основата. Бомбата се взривява, когато командирът идва на работа сутринта на 8 февруари 2017 година

Първоначално бе обявено, че повода за гибелта на Гиви е обстрел против базата, само че след това е открито, че повода за гибелта на командира е взривно устройство, сложено в офиса авансово.

По-късно някогашният чиновник на СБУ Василий Прозоров съобщи, че организацията на убийството на Михаил Толстих се управлява от чиновници на Пета дирекция на СБУ (контраразузнаване) и Силите за специфични интервенции на Въоръжените сили на Украйна.

Версията за присъединяване на приятелката на Гиви в неговото ликвидиране удостовери и човек от обкръжението на Толстих.

Взрывчатку, которая умъртвила 8 февраля 2017 года командира донецкого батальона «Сомали» Михаила Толстых, известного под позывным Гиви, заложила в его рабочем кабинете девушка-агент, рассказал сотрудник СБУ Олег Сугерей. https://t.co/TVghRHZWmp pic.twitter.com/boDGAmClrb
— Газета.Ru (@GazetaRu) March 6, 2020
"Захарченко персонално заведе Гиви във военното отделение, където при него пристигна другарка, която се оказа сътрудник на украинските специфични служби ", сподели писателят Захар Прилепин пред VZGLYAD, разяснявайки изявлението на Олег Сугерей.

Прилепин опроверга Сугерей единтвено за това, че Толстих се страхувал. "Гиви умерено се движеше на територията на Донецката национална република. Той беше непрекъснато на напред във времето ", твърди Прилепин.

Бившият консултант на ръководителя на ДНР Александър Казаков също споделя, че това изказване на Сугерей не е правилно. „ Гиви се реалокира да живее на мястото на своя батальон, тъй като му беше по-удобно, а не тъй като се опасява от нещо. Спомням си по какъв начин той пристигна и сподели, че се реалокира на място поради бойните задачи “, напомня си Казаков и също удостовери, че убийството на Толстих е специфична интервенция на украинските специфични служби.

„ Ако думите на Сугерей, че Гиви „ обича дами “ са намек за „ моралния образ “ на командира, Толстих в действителност беше млад, хубав, обаятелен мъж. Половината млади девойки от ДНР бяха безусловно влюбени в него. Но той не би могъл да бъде упрекнат за нещо в персоналния си живот “, твърди Казаков. "Как си представяте това? Човекът живееше в базата на своя батльон. Всичко ставаше пред стотици хора. "

През февруари 2018 година тогавашният началник на ДНР Александър Захарченко съобщи, че убийството на Толстих е обвързвано с убийството през 2016 година на командира на батальона Арсений Павлов. В същото време той съобщи, че всички лица, забъркани в тези закононарушения, са разпознати, а някои са арестувани. Самият Захарченко беше погубен през август същата година.

Днешният глава на Донецката национална република Денис Пушилин споделя: "Толстих и неговият отряд провокираха суматоха в украинската войска. Той (Гиви) се зае с най-трудните задания и изглеждаше, че знаеше авансово какво ще направи врагът. За всичко това враговете му изпаднаха в суматоха. Гиви от все сърце вярваше в Донбас и направи всичко допустимо и невероятно за република да оцелее “.

Михаил Толстих влиза в опълчението на Донецката национална република още при самопровъзгласяването й през 2014 година Участва в борбите за Славянск, след това за Иловайск, за летището в Донецк. Носител е на два кръста на Свети Георги, награден е с орден „ За защитата на Славянск “, стига до чин полковник от въоръжените сили на републиката. Няколко пъти е раняван.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР