Свят Чарлс Менсън: Как детето пораства и се превръща в

...
Свят Чарлс Менсън: Как детето пораства и се превръща в
Коментари Харесай

Чарлс Менсън: Как детето пораства и се превръща в убиец

Свят Чарлс Менсън: Как детето пораства и се трансформира в палач Кой или какво е объркало пътя на тази персона  Жанета Нейкова 30 август 2019, 10:30 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Чарлс Менсън: Как детето пораства и се трансформира в палач
Чарлс Менсън: Как детето пораства и се трансформира в палач
 Макрон: Западните Балкани в Европа, не Съединени американски щати, Русия и Турция да вземат решение
Макрон: Западните Балкани в Европа, не Съединени американски щати, Русия и Турция да вземат решение
 При Брекзит без договорка: С визи ли ще пътуваме, какво ще стане с българите там
При Брекзит без договорка: С визи ли ще пътуваме, какво ще стане с българите там
 Доклад на Организация на обединените нации: Очакват ни покачващи се морета, свръхбури и изгубване на безконечни ледове
Доклад на Организация на обединените нации: Очакват ни покачващи се морета, свръхбури и изгубване на безконечни ледове
 Политически врагове се сплотиха в Италия, с цел да сформират кабинет
Политически врагове се сплотиха в Италия, с цел да сформират кабинет
 Загина „ най-бързата жена на четири колела ”
Загина „ най-бързата жена на четири колела ”
 Грета Тунберг: „ Доналд Тръмп би трябвало да се вслуша в науката ”
Грета Тунберг: „ Доналд Тръмп би трябвало да се вслуша в науката ”
 Мистериозна зараза, обвързвана с цигарите с изпарител в Съединени американски щати
Мистериозна зараза, обвързвана с цигарите с изпарител в Съединени американски щати

ой е синоним на същинското, неподправено зло; гуруто-ръководител със свастика на челото; с див, вманиачен взор. Той контролираше прислужниците си като марионетка и е виновен за едно от най-потресаващите закононарушения в Америка.

Куентин Тарантино отдели къса сцена с него в "Имало едно време… в Холивуд ", само че в основата на целия сюжет на кино лентата беше точно Чарлс Менсън.

Но това не е текст за последния филм на холивудския режисьор или реклама на дейностите на един доста комплициран разум. Това е текст с част от биография, която споделя

по какъв начин детето пораства и се трансформира в палач.

Чарлс Милс Менсън е роден в Съединени американски щати през 1934 година от 16-годишната Кейтлин и 24-годишният Скот. Кейтлин е била тинейджърка, която е прекалявала с алкохола и е изкарвала парите си като е продавала тялото си.

Чарлс по този начин и не се среща с татко си, който изчезва незабавно, щом схваща, че Кейтлин е бременна.

Когато Чарли е на 6, майка му и чичо му обират бензиностанция. След като полицията ги залавя, двамата са наказани на 5 години затвор.

Животът на Чарли става по-различен от този в досегашния му дом, когато брачният партньор на вуйна му, в къщата на които е изпратен да живее, взема решение, че дребното момче е женчо, което би трябвало да бъде научено по какъв начин да се бие. Заради това в първия си образователен ден Чарли е изпратен на учебно заведение облечен с рокля.

Въпреки всичко, Чарли привиква с новия си живот, до момента в който не идва моментът, в който майка му е освободена от пандиза. Тя се връща по-нестабилна, след като и да било.

На 9 години Чарли стопира да върви на учебно заведение. И последвалият нестабилен метод на живот трансформира Чарлс Менсън в един разгневен млад мъж.

След поредност от обири и залавянето му от полицията, Чарли е изпратен в учебно заведение за момчета в Индиана. Там остава за три години. Не единствено че си навлича неприятности, от които последва побой от надзирателите, само че една вечер, откакто е изнасилен от група по-големи момчета, Чарли взема решение да си отмъсти – като убива едно от момчетата с железна пръчка, до момента в който то спи.

#CharlesManson seriously ill. Sadly, he's too demented to truly suffer. Instead, gently & gradually squeeze a texting driver off the road. pic.twitter.com/Y5HVYba7Jf
— Rick G. Rosner (@dumbassgenius) 4 януари 2017 година
Чарли без окови

След редица прекарани години в пандиза, несполучлив брак, Чарли отпътува за Калифорния с 35 $ в джоба си, там изкарва прехраната си като проси по улиците, а проектите му се свеждат до нищо друго, с изключение на да успее в музикалния бизнес.

В началото на кино лентата на Куентин Тарантино, песента, която девойките пеят, до момента в който претърсват кофите за отпадък (I'll Never Say Never To Always), е точно написана от Чарли. Самият той е твърдял, че е почитател на Бийтълс и че в случай че му е бил даден късмет, неговата музика би надминала шлагерите на английската група.

charles manson's music is on spotify... pic.twitter.com/y8eIf01hBJ
— brandi renae ♡ (@imbrandirenae) 29 август 2019 година
В дните след пандиза Менсън живее хипарски живот, изпълнен със секс, безвъзмездна храна, опиати и музика.

Говори грамотно за свободата, равенството и заплахите, идващи от афроамериканците.

С чара си съумява да "омагьоса " няколко дами, с които се поставя старта на така наречен "Семейство Менсън ". Омайвайки своя клан с цитати от Библията и от песните на Бийтълс, измежду които и обичаната му - "Helter Skelter ", Чарли втълпява концепцията за настъпваща расова война, в която чернокожите ще стартират да убиват белите. Но чернокожите ще се извърнат към “Семейство Менсън " да спасят света.

Five myths about Charles Manson #MansonFamily https://t.co/PqnXnWAPD6 pic.twitter.com/ZpVUbVY2ZG
— National Post (@nationalpost) 28 август 2019 година
След "бизнеса " с опиати, Чарли съумява да си сътвори връзки в Холивуд, които го водят до другарство с барабаниста на Beach Boys Денис Уилсън.

Мениджърът на Уилсън обаче вижда по какъв начин Менсън оказва неподходящо въздействие върху финансите и метода на живот на клиента му, измежду които възмутителни клюки за опиати и секс с деца под управлението на Чарли. След което "Семейството " е изритано от вкъщи на Денис Уилсън.

И както вратата за музикалния бизнес е изглеждала необятно отворена, внезапно всички шансове са пресечени. Именно тук се зараждат завистта, гневът и яростта у Менсън, които след това прерастват в принуждение.

В главата на Менсън се заражда концепцията за гражданска война, само че той не желае да чака дълго тя да настъпи. Затова Чарли стартира да приготвя членовете на фамилията си за серии от дейности, които да ускорят "въстанието ".

Първата стъпка била да се издаде албум с музика, чиито текстове ще подхранят гражданска война.

Чарли и няколко девойки се срещат с продуцента Тери Мелчър, с който се среща около другарството с Денис Уилсън. Мелчър дава заричане, което обаче в никакъв случай не съблюдава.

#FlashbackFriday May 1969, music producer Terry Melcher intro to #CharlesManson by #thebeachboys #DennisWilson pic.twitter.com/ffsEyQoitP
— SusannaLo (@SusannaLo) 29 май 2015 година
Готов за възмездие, Чарли инструктира Текс Уилсън, Линда Касабиан, Сюзън Аткинс и Патриша Кренуинкъл да отидат в къщата, в която Чарли е предполагал, че Мелчър живее и "да унищожат всички, които са вътре, като се постараят да е допустимо най-гротеско “.

Мелчър обаче към този момент не живеел там. Тогава това бил домът на режисьора Роман Полански и бременната му брачна половинка – актрисата Шарън Тейт – Марго Роби във кино лентата на Тарантино. В този миг Полански е в Европа по работа, а брачната половинка му е прекарвала вечерта в празненство с посетители.
 Режисьорът Роман Полански и актрисата Шарън Тейт
"Аз съм дяволът и съм тук, с цел да правя демонски неща "

Това са същинските думи, които Текс Уилсън споделя, когато влизат в къщата.

Филмът на Тарантино обаче показва друг край, в сравнение с е в действителната история. Може би тъй като това е методът, по който на режисьора би му се желало нещата да се бяха случили.

Как Тарантино превзема лятото с филм номер 9

Убийствата довеждат до голям боязън в Холивуд.

Властите по този начин и не съумели да разплетат случая, до момента в който най-после не разбрали, че има връзка сред две неразкрити убийства.

Първото - от 1969 година, когато Боби Босолей (част от "Семейството ") наръгва два пъти с нож в гърдите наркодилъра Гари Хинман (с който кланът търгувал), и второто - дело на "Семейството " в къщата на предприемача Лено ла Бианка, осъществено на идващия ден след клането в дома на Полански.

Малко по-късно през 1969 година, когато Менсън и 20 от почитателите му са задържани за кражба на кола, Сюзън Аткинс стартира да се хвали на съкилийничката си, че е взела участие в убийството на актрисата Шарън Тейт, като дава подробна информация и показва Чарли Менсън за началник на всичко.

По същото време полицията е провела разпит с прочут на Менсън, който декларирал, че преди време Чарли се похвалил по какъв начин е "очистил " петима души. А първото материално доказателство е пръстов отпечатък на Патриша Кренуинкъл, оставен на вратата на спалнята на Шарън Тейт.

Чарлс Менсън умира от сърдечен удар през 2017 година след 50 години прекарани в пандиза, откакто присъдата му от "смъртна ", се трансформира на "Доживотен затвор " поради смяна в закона в Съединени американски щати.





ВИЖТЕ В СНИМКИ ТОП 5 НА НАЙ-БРУТАЛНИТЕ СЕРИЙНИ УБИЙЦИ В ИСТОРИЯТА

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Жанета Нейкова Източник: Чарли Менсън
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР