Свят Братът на Ким бил информатор на ЦРУ Твърди се,

...
Свят Братът на Ким бил информатор на ЦРУ Твърди се,
Коментари Харесай

Братът на Ким бил информатор на ЦРУ

Свят Братът на Ким бил осведомител на Централно разузнавателно управление на САЩ Твърди се, че починалият Ким Чен-нам се е срещал приживе няколко пъти с сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ  Надежда Неменски 11 юни 2019, 14:56 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Братът на Ким бил осведомител на Централно разузнавателно управление на САЩ
Братът на Ким бил осведомител на Централно разузнавателно управление на САЩ
 Русия след Путин: три сюжета
Русия след Путин: три сюжета
 Ватиканът излезе с документ за актуалната полова еднаквост
Ватиканът излезе с документ за актуалната полова еднаквост
 Идентифицираха водача от злополуката с хеликоптер в Манхатън
Идентифицираха водача от злополуката с хеликоптер в Манхатън
 Ще има предварителни избори в Гърция
Ще има предварителни избори в Гърция
 Хеликоптер се вряза в жилищна постройка в Манхатън
Хеликоптер се вряза в жилищна постройка в Манхатън
 Иран: Съединени американски щати не могат да чакат, че ще са в сигурност
Иран: Съединени американски щати не могат да чакат, че ще са в сигурност
 „ Триглаво страшилище ” се оказа съветска яхта
„ Триглаво страшилище ” се оказа съветска яхта

им Чен-нам, отчужденият брат на водача на Северна Корея Ким Чен-ун, който беше погубен през 2017 година в Малайзия, е бил осведомител на Централно разузнавателно управление на САЩ, съобщи организация Франс прес (AFP), цитирайки „ Уолстрийт Джърнъл” (Wall Street Journal).

Позовавайки се на „ човек, който е осведомен с въпроса”, вестникът твърди, че

Ким Чен-нам се е срещал няколко пъти с сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ .

Ким Чен-нам, който в миналото беше считан за правоприемник на династията, ръководеща КНДР, умря, откакто в лицето му беше плиснат незаконния нервнопаралитичен сътрудник „ Ви Екс”, до момента в който чакаше на летището в Куала Лумпур.

Задържана за убийството на Ким: Мислех, че е смешка

Една от убийците на Ким Чен-нам е снимана от камери

Според източника на „ Уолстрийт Джърнъл” имало е „ връзка” сред Ким Чен-нам и Централно разузнавателно управление на САЩ, само че изданието показва, че доста елементи от нея са неразбираеми. Според източникът

Ким Чен-нам е пътувал до Малайзия през 2017 година, с цел да се срещне с контакта си в Централно разузнавателно управление на САЩ ,

само че това може да не е била единствената цел на пътуването му.

Убийството в стила на Студената война на 14 февруари 2017 година шокира света. Две млади дами – виетнамка и индонезийка бяха задържани и упрекнати за убийството. Те настояват, че са били подлъгани от сътрудници на Северна Корея и считали, че това е смешка за риалити предаване.

В последна сметка малайзийската прокуратура отхвърли упрекнати против тях и те бяха освободени през тази година. Южна Корея упрекна Севера че е поръчал убийството, нещо което Пхенян естествено отхвърля.

Ким Чен-нам беше погубен на 14 февруари, като се преполага, че е бил токсичен на летището в Куала Лумпур, до момента в който се готвел да излети за Макао, с цел да се види със фамилията си. На летището Ким споделил на служителка, че някой го нападнал изотзад и пръснал течност в лицето му. Той помолил за помощ и незабавно бил изпратен в клиниката на летището. Към този миг имал главоболие и бил на път да припадне. В клиниката Ким имал лек пристъп, след което бил подложен в кола за спешна помощ, с цел да бъде закаран в болница. По пътя той умрял. 45-годишният Ким е дошъл в Малайзия на 6 февруари, седмица преди гибелта си.
 Покойният водач на Северна Корея Ким Чен-ир със фамилията си
Той е извънбрачен наследник на ръководителя на КНДР Ким Чен-ир, роден от връзката му с известната севернокорейска актриса Сон Хе Рим. Ким Чен-нам в миналото е бил считан за наследника на Ким Чен-ир, само че изпада в недружелюбност пред татко си, след ареста в Япония през 2001 година

Тогава той беше заловен с подправен паспорт на летище в Япония и изясни, че е желал да посети Дисниленд в Токио. Изпратен в заточение от Ким Чен-ир, той живее в Макао до гибелта на татко си през 2011 година След това стартира да се укрива, евентуално от боязън, че брат му – Ким Чен-ун вижда в него опасност за легитимността на личния му режим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР