Своеобразен протест срещу състоянието на пътищата обяви българин, завърнал се

...
Своеобразен протест срещу състоянието на пътищата обяви българин, завърнал се
Коментари Харесай

Мъж отказа да плаща за винетка заради лоши пътища -

Своеобразен митинг против положението на пътищата разгласи българин, завърнал се у нас, откакто е живял 17 години в чужбина. Русенецът Станислав Тодоров отхвърля да си купи винетка и се закани да търси правата си в съда за натрупалите се санкции, съобщи Нова телевизия.

Той живее във Финландия, само че обича родния си Русе и Велико Търново. Постоянно пътува сред двата града, до момента в който е в България. Честите поправки, които прави на автомобила, си го принуждават да се обърне към Агенция „ Пътна инфраструктура “ с писмо, в което има споделя, че стопира да заплаща за винетка.

„ Моите упования са, когато заплащам една такса, тя да отива на избраното за задачата място ”, споделя Станислав Тодоров.

От АПИ му дават отговор, че ще го глобяват всякога, когато го заловен неточен по републиканските пътища. И това става факт. От май месец до момента Станислав има шест акта поради това, че кара без винетка, само че не може да ги апелира, защото не е получил наказателни постановления. Мъжът показва пред камерата дребна част от трансконтиненталния път сред Истанбул и Букурещ, минаващ около Велико Търново.

„ Не знам, какъв автомобил би трябвало да мине от тук, че да остане без вреди. Погледнете, какво става. А имаме и мост. И от мен се изисква да платя винетка за този път ”, възмущава се Станислав. „ Погледнете за какви тунели става въпрос - осветяване няма, за каква сигурност приказваме. Няма мантинели, маркировка, мазилка пада. Минават тирове с над 80 км/ч ”, разяснява още Станислав.

Той предлага договорка с страната, преди да заведе исковете си, които е уверен, че ще завоюва.

„ За мен има два разновидността. Единият – винетките стопират и аз самичък си коригирам колата. Втори вид – заплащам си винетка като съзнателен жители и всяка една щета, която произлезе от бруталната ни инфраструктура – господата от АПИ ми поемат ремонта. Трети вид за мен не съществува ”, споделя Станислав Тодоров.

„ Съзнавам, че това ще ми коства кахъри – юридически и финансови. Наясно съм, че при заплащане на винетка всички тези кахъри са в кошчето, само че не мога да преглътна, че заплащам за нещо, което не получавам. Това граничи с полуда за мен. Няма, по какъв начин да стане ”, споделя Станислав.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР