Свобода на мненията няма, но пък инфлацията и бедността са

...
Свобода на мненията няма, но пък инфлацията и бедността са
Коментари Харесай

Все повече турци бягат в Германия


Свобода на мненията няма, само че пък инфлацията и бедността са вездесъщи: политическото и икономическо състояние в Турция е доста с напрежение. И от ден на ден турци бягат в Германия, търсейки бъдеще за себе си и децата си.

Германската полиция попада на от ден на ден турски бежанци на границата с Австрия

Само за първите девет месеца от актуалната година немските управляващи са задържали 5362 извършители на немската граница с турско поданство - над два пъти повече, в сравнение с през цялата 2021-а година. Да не приказваме, че през пандемичната 2020-а броят им е бил едвам 1629. В почти същата съразмерност нараства и броят на задържаните трафиканти с турски паспорт, като за тази година до момента са арестувани 185 души, предната година са били 111, а през 2020-а - единствено 56, оповестяват за Дъждовни води от Федералната полиция.
Редакцията предлага
Нарушителите настояват пред управляващите, че стигат до немската граница по така наречен, а цената на прехвърлянето варира сред 6000 и 8000 евро на човек. Но за какво от ден на ден турци подхващат това рисково странствуване?

Надеждите за по-светло бъдеще не се свързват с родината

Добре знае се, че в Турция от година на година стремително се утежняват както политическата обстановка, по този начин и икономическото състояние. Наскоро. А кой взема решение дали една вест е истинна или подправена - държавните прокурори. Критичните гласове в Турция занапред предизвестяват, че така наречен Закон за дезинформацията е просто следващ опит да се ограничи свободата на словото и на медиите - най-вече поради наближаващите президентски и парламентарни избори в средата на идната година.

Професионалните сдружения, които не следват курса на държавното управление, също попадат от ден на ден под огъня на правораздаването. В края на предишния месец по обвиняване в разпространение на терористична агитация беше задържана председателката на Лекарския съюз Шебнем Корур Финджандж, която е носителка на една немска премия за мир. Лекарският съюз разкрива похищения по отношение на човешките права и подлага на критика държавно управление по тази линия.

Цунамито на, към този момент задушава хората. Покупателната дарба се топи, парите не доближават даже за покриване на най-елементарните медицински разноски. Особено обезверени са младежите. Според настоящо изследване над 70 на 100 от младежите сред 17 и 30-годишна възраст не виждат бъдещето си в Турция. А числеността на готовите да изоставен страната е даже по-висока. Само през септември 2000 лекари са поискали публично уверение за професионална подготовка, предопределено за чужбина.

Условията, които се оферират на бежанците в Германия, не всеки път са удобни

Дюндар Келоглу от Съвета за бежанците в немската провинция Долна Саксония също установи, че има растеж на бежанците от Турция: " Особено по-младите измежду тях ни описват, че, че нямат очаквания ", споделя юристът пред Дъждовни води.

Броят на бежанците от Турция единствено ще пораства

Наскоро немската полиция задържа група млади турци, незаконно влезнали в страната. Шест души на възраст сред 18 и 25 години пропътували с камион дистанцията от Турция до Австрия, преди да влязат в Германия. Пред полицията споделили, че платили по към 8000 евро на човек и считали да изискат политическо леговище в Германия, след което да се заловен на работа. Те очевидно не знаели, че неприятното икономическо състояние в родината им не съставлява съображение за предоставяне на политическо леговище. Друга група турски бежанци, петима възрастни и шест деца на възраст сред една и 13 години, просто били зарязани от трафикантите в първото немско населено място оттатък границата Австрия - на правилото " Оттук нататък се оправяйте сами ".

Статистиката на претендентите за политическо леговище също удостоверява наклонността. От началото на годината до момента в Германия са потърсили протекция близо 16 000 турски жители - със 175,7 процента повече от предходната година. Сред претендентите за леговище повече са единствено сирийците и афганистанците.

Лявата депутатка в Бундестага Клара Бюнгер споделя, че в това няма нищо чудно. Според нея вълната бежанци от Турция към Германия е провокирана и от изострянето на политическата обстановка в и влошеното състояние на съперниците на държавното управление. Тя прибавя, че репресиите се усилват, а за кюрдите ситуацията става същински рисково.

Експерти като Дюндар Келоглу допускат, че броят на бежанците от Турция ще продължава да пораства, тъй като никой не се надява до изборите следващата година да настъпи разведряване. Не се вижда и възстановяване на икономическата обстановка в страната.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР