Свищов. Заключителния семинар по програма Еразъм +, Проект Практическо ориентирано

...
Свищов. Заключителния семинар по програма Еразъм +, Проект Практическо ориентирано
Коментари Харесай

Велико Търново: Заключителен семинар по програма „Еразъм +” се проведе в Професионална гимназия „Алеко Константинов“ в Свищов

Свищов. Заключителния семинар по стратегия „ Еразъм + ”, Проект „ Практическо насочено образование с европейско качество ” се организира в Професионална гимназия „ Алеко Константинов ” - Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов . Участници в подвижността бяха възпитаници от единадесети клас в гимназията от професионално направление „ Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг ”, специалност " Ресторантьор ". Те организираха своята индустриална процедура в град Малага, Испания в границите на три седмици. Дейностите по плана бяха ориентирани главно към разширение на професионалните познания и умения по изучаваната специалност в действителна работна среда, както и към развиване на по-добра адаптивност към европейския пазар на труда.
Гости на заключителният семинар бяха Румяна Кузева – шеф на отдел „ Образование ”, доцент доктор Христо Сирашки – шеф на Центъра по професионално образование към Стопанска академия „ Д. А. Ценов ”, Татяна Друмева – секретар на Центъра по професионално образование, представители на компании, институции, учители, родители и възпитаници.
За изгодите от провеждането на такава подвижност от учениците, за това какво позитивно въздействие оказва върху тяхното личностно и професионално развиване, показа техният началник инж. Анета Владимирова. Освен това тя показа, че присъединяване в дейностите по плана са спомогнали за образуването на блян за непрекъснато професионално развиване и рационализиране у младежите. И още нещо доста значимо – основават се другарства, построяват се водачи, развиват се стойностни качества. Позитивното отношение към тях и удоволствието от това, че се оправят с поставените задания, възприятието, че работа им е значима и оценена е повлияло доста върху персоналната им мотивация.
Борислава Борисова, една от участничките в подвижността показа своя презентация, с която показа вълненията, мислите и прекарванията на групата по време на престоя им в Испания. Момичето описа за трепетите на работното място, за разходките в свободното време, визитите на разнообразни културни забележителности, плажният волейбол с нови другари и каране на колела по крайбрежната улица. Обясни какъв брой огромно и позитивно влияние върху нея е оказало присъединяване и в подвижността. А проява на това какви готварски техники са усвоили и какви испански ястия могат да подготвят, учениците демонстрираха като приготвиха един същински професионален кетъринг. Готвене на испанско гуакамоле, свежа салата и телешки бургер бяха демонстрирани директно пред гостите. Кулминацията бе фламбирането на банан от Константин Симеонов, който бе бурно приветстван от публиката.
На заключителния семинар инж. Веска Николова – шеф на гимназията, показа и новия извоюван план за гимназията, още веднъж по стратегия Еразъм. С особена наслада и горделивост, госпожа Николова съобщи, че от 2012 година до през днешния ден, гимназията печели и сполучливо осъществя всяка година подвижност по Програма „ Еразъм+ ” в страни от Европейски Съюз.
Семинарът приключи с връчване на документи на участниците в дейностите по плана: от компанията, където са провели индустриалния си стаж, документ за присъединяване от партниращата организация, Europass документ и документ от гимназията за присъединяване в подвижността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР