Свищов. Стопанска академия-Свищов Димитър А. Ценов удостои с почетното звание

...
Свищов. Стопанска академия-Свищов Димитър А. Ценов удостои с почетното звание
Коментари Харесай

Велико Търново: Стопанска академия-Свищов удостои с почетното звание „Доктор Хонорис кауза” Петер Хьофингер – член на УС на Виена Иншурънс Груп

Свищов. Стопанска академия-Свищов „ Димитър А. Ценов ” удостои с почетното звание „ Доктор Хонорис идея ” Петер Франц Хьофингер – член на Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп, ръководител на Надзорния съвет на Булстрад Виена Иншурънс Груп – България и Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп АД, България. Това оповестиха от Стопанска академия-Свищов . Тържествената гала за връчване на почетните знаци се състоя в аулата на свищовското висше учебно заведение. Официални посетители бяха Недялко Чандъров – ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на ЗАД „ Булстрад Виена Иншурънс Груп ”, Светла Несторова – ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на ЗАД „ Булстрад Живот ВИГ ” и Кристоф Рат – зам.-председател на УС и изпълнителен шеф на ЗАД „ БУЛСТРАД ВИГ ”. Сред гостите на церемонията бяха членове на управителните препоръки, шефове и експерти от Булстрад и Булстрад-Живот. Професионалната и социална активност на номинирания за почетен лекар пред академичната общественост и гостите на церемонията показа доцент доктор Тодор Кръстевич – зам.-ректор на Стопанска академия по научноизследователска и планова активност.
Петер Франц Хьофингер е роден през 1971 година във Виена, Австрия. От 2007 година e заместник-член на УС, а от 2009 година е член на УС на Виена Иншурънс Груп. Той дава отговор директно за бизнеса на компанията в Албания (вкл. Косово), Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Унгария, Македония, Молдова, Черна гора и Сърбия. Отговаря също по този начин за развиването на презастрахователния интернационален бизнес на групировката, за развиването на здравното обезпечаване в Централна и Източна Европа, и за начинания, свързани с предложение на застрахователни артикули на дребни и междинни предприятия. Заемал е и заема разнообразни интернационалните управнически позиции. Петер Хьофингер извършва разнообразни публично значими начинания и функционалности. Ангажиран е като ментор в програмата за поддръжка на студенти с висок капацитет на Виенския университет по стопанска система и бизнес. България е включена в неговата палитра от отговорности през 2011 година Ръководеният от него бизнес в страната ни залага на обществената отговорност – през миналата година Булстрад Живот АД е номинирана с премията за най-хубава осъществена стратегия за корпоративна-социална отговорност в границите на Виена Иншурънс Груп. „ Булстрад АД е мощно фокусирана върху качеството на обслужване на клиентите, образованието на личния личен състав и сполучливото осъществяване на интернационалните планове ” – акцентира доцент Кръстевич при представянето на номинирания и напомни, че през 2017 година Стопанска академия подписа контракт за стратегическо партньорство с Булстрад в региона на образование и подготовка на личния състав, стажантски и стипендиантски стратегии, както и хармонизиране на университетските стратегии с условията на работодателите.
Решението на Академичния съвет за удостояването на Петер Хьофингер с почетното звание „ Доктор Хонорис идея ” на Стопанска академия показа по време на церемонията ректорът – доцент доктор Иван Марчевски. Според претекстовете за взетото на 31.01.2018 година решение, Петер Хьофингер се удостоява с почетното звание „ за важен принос към процеса на конвергенция сред образованието и бизнеса ”, както и към теорията и практиката в областта на застраховането. Ректорът прочете текста на дипломата на латински език и връчи на Петер Хьофингер регалите за „ Доктор Хонорис идея ”.
В чест на нови почетен лекар, Първи български хор извърши „ Многая лета ”. Петер Хьофингер благодари за оказаната му чест и изнесе академично слово на тематика „ Възможности и провокации, свързани с дигитализацията в застраховането ”. Тържествената гала за отсъждане на почетното звание приключи с осъществяване на химна на Стопанска академия. Петер Хьофингер посети Академичния музей и постави автограф в летописната книга на свищовското висше учебно заведение. Новият почетен лекар, дружно с ректора и формалните посетители, разгледаха обновената по взаимен план на Стопанска академия и ЗАД „ Булстрад Виена Иншурънс Груп ”, „ Зала Булстрад ” във висшето учебно заведение в Свищов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР