Свищов. С юбилеен концерт по повод 5 години от създаването

...
Свищов. С юбилеен концерт по повод 5 години от създаването
Коментари Харесай

Велико Търново: С юбилеен концерт на детски хор „Дъга“ в Свищов започна празничната коледна програма

Свищов. С юбилеен концерт във връзка 5 години от основаването на детски хор „ Дъга “ стартира празничната коледна стратегия в Свищов, оповестиха от пресцентъра на Общината . На камерната сцена на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “ дребните реализатори от детския хор и техният диригент Олимпия Ангелова направиха два вълнуващи концерта, които събраха доста овации и поздрави. От страна на общинското управление детски хор „ Дъга “ бе поздравен от заместник-кмета Анелия Димитрова, която сервира кошница с лакомства за дребните реализатори и приветствен адрес от името на кмета на Свищов Генчо Генчев.
Ръководителят на детския хор Олимпия Ангелова направи ретроспекция, проследяваща развиването хора през петте години от неговото основаване и благодари на всички спомоществователи за поддръжката, която им оказват. Тя уточни, че детският хор е основан през октомври 2012 година, с решение на читалищното настоятелство ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856 “, за обновяване активността на Детски хор – Свищов, а година по-късно публично получава името Детски хор „ Дъга “. За пет години, през детския хор минават повече от 100 деца, които оставят своя отпечатък в историята на детското хорово пеене в Свищов. За този интервал ръководителят и диригент Олимпия Ангелова съумява да развие два състава в разнообразни възрастови групи. В момента Детски хор „ Дъга “ наброява 38 деца, като 22 от тях са от 1 до 5 клас, а 16 юноши развиват своя певчески гений в по-голямата група от 6 до 10 клас.
От ръководителката си децата получиха специфични юбилейни грамоти, в които бяха поздравени за желанието им да пеят и приносът в развиването на детското хорово изкуство, за трудолюбието и постоянството, и за красивите им усмивки на сцената.
Празничният концерт завърши с огромна торта, към която се събраха всички дружно, с цел да духнат свещичките за 5-годишния празник на своя хор „ Дъга “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР