Свищов. Иновации за близо 2.5 млн. лв. въвежда свищовско предприятие.

...
Свищов. Иновации за близо 2.5 млн. лв. въвежда свищовско предприятие.
Коментари Харесай

Велико Търново: Фирмата за производство на мебели в Свищов въвежда иновации за близо 2.5 млн. лв. чрез проект по ОП „Иновации и конкурентоспособност“

Свищов. Иновации за близо 2.5 млн. лева вкарва свищовско дружество. Фирмата за произвеждане на цялостна гама корпусна мебел, тапетни маси и интериорни порти осъществя план по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК) 2014-2020. Официалният старт на дейностите бе даден през днешния ден, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . На церемонията, с изключение на представители от управлението на компанията, участваха и ръководителят на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов, проф. Андрей Захариев – началник катедра „ Финанси и заем “ към Стопанска академия „ Д. А. Ценов “, чиновници на Община Свищов и служащи. Самият план бе показан от ръководителя му Димитър Флорев. Той акцентира, че в последните години компанията, реализираща плана, се е наложила освен на националния, само че и на европейския пазар и тази инвестиция ще помогне за развиването в тази тенденция. Общата стойност на плана, чиято цел е възстановяване на енергийната успеваемост на предприятието и въвеждане на нововъведения във компанията, е 2 481 610.82 лева 1 273 016.51 лева от тях са европейско, а останалите 224 649.98 лева – национално съфинансиране. Крайният период за осъществяване е 30-ти януари 2019 година.
В дълготраен проект планът ще докара до реализиране на по-устойчиво развиване и доста усилване на конкурентоспособността на компанията. В края на представянето, ръководителят на плана загатна и за острата потребност от рехабилитация на пътя до самата компания, за което общинското управление към този момент е поело ангажимент.
На встъпителната конференция от страна на Общинското управление и локалния парламент участва ръководителят на Общински съвет доктор Кристиян Кирилов. „ Вложените от Вас средства, в последна сметка, ще стигнат и до Общината, под формата на такси и налози, от което и ние ще сме доста удовлетворени от вашата инвестиция. По-важното е, че Вие желаете и вършиме нещо в нашия град. И действително Общината има потребност от сходни действия, които да ангажират младежите “, уточни доктор Кирилов и пожела триумф в развиването на предприятието.
Основателят на компанията Любен Флорев заключи концепцията за инвестицията със следните няколко думи: „ Целта ни е да осъществяваме поредност от планове, които да доведат нашето дружество до ново софтуерно равнище и да ангажираме и по-голям % качествена работна ръка, и да разкрием нови работни места. Планирали сме и някои обществени усъвършенствания в тази тенденция – като трапезария база за служащите, спомагателни обществени придобивки като здравни и спестовни застраховки. Искаме да създадем една постоянна компания, построена по европейски модел “, уточни ръководителят на дейностите.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР