Свищов. Алумни клуб Легендите към Асоциацията на възпитаниците на Стопанска

...
Свищов. Алумни клуб Легендите към Асоциацията на възпитаниците на Стопанска
Коментари Харесай

Велико Търново: Различни генерации от алумни клуб „Легендите” на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” отново се срещнаха на футболния терен

Свищов. Алумни клуб „ Легендите ” към Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” за 12-та поредна година събра в родната Алма матер хора от разнообразни генерации със особено отношение към футбола. Това е първият основан алумни клуб – още през 2005 година и е един от най-активните, а също така годишно организира приятелски срещи. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия .
В тазгодишната среща още веднъж участваха членове на клуба, които са били част от студентските тимове по футбол на Стопанска академия, завоювали шампионски трофеи от национални студентски игри (1982-1983 година и 1989-1990 г.) или са били в отборите-медалисти (1996-1998 г.). С „ Добре пристигнали ” в свищовската Алма матер ” гостите бяха посрещнати от проф. доктор Красимир Шишманов – един от съоснователите на клуба и Николай Нейков – дълготраен треньор на студентските футболни тимове. Приветствие от името на академичното управление насочи зам.-ректорът по студентска политика и институционални връзки, доцент доктор Николай Нинов. Той показа пред присъстващите резултатите от завършилата кандидатстудентска акция, описа им за сегашния научен живот, новостите, които се вкарват при образованието на студенти и развиването на Алумни асоциацията. В диалог с гостите проф. Шишманов изрази насладата си от това, че членовете на клуба не престават да поддържат близка връзка със Стопанска академия и изрази готовността на висшето учебно заведение да подкрепя построените взаимоотношения. Николай Нейков похвали участниците в срещата, че са запазили през годините добра спортна форма и означи като „ индикативен ” обстоятелството, че фенове на футбола от по-млади поколения се причисляват към „ Легендите ”.
Разделени на два равностойни тима в мрачно сини и светлосини екипи на Стопанска академия и със съдействието на ръководителя на катедра „ Физическо образование и спорт ”, членовете на клуба организираха обичайна си футболна среща на стадиона в университетския състезателен комплекс. В тазгодишната среща с повече точни попадения в противниковата врата победи тимът в мрачно сини екипи с резултат 4:3. Показали още веднъж футболното си майсторство, след мача „ Легендите ” разясниха, че най-важния краен резултат е непокътнатото другарството сред тях, припомнянето на студентските години и преживяването на следващите приятни страсти на зеления терен в свищовското висше учебно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР