Свинските ребърца не са сложни за приготвяне, но си имат

...
Свинските ребърца не са сложни за приготвяне, но си имат
Коментари Харесай

Ето така мариновайте ребърцата, ако искате вкусът им накрая да е несравним

Свинските ребърца не са комплицирани за подготвяне, само че си имат някои тънкости и специфики, с които е добре да се съобразите, в случай че желаете най-после усетът им да е непостижим. Много е значимо да употребявате прясно месо. За предпочитане е да си набавите домашно, само че не всеки има тази опция.

Сгответе ребрата на деня, в който сте ги купили. Никога не ги варете авансово, тъй като по този начин рискувате да останете разочаровани най-после, когато опитате от ястието в чинията си.

Много са разновидностите за изработката на свински ребърца, някои от тях обаче подсигуряват съвършен усет на финала. Именно тях ще споделим в днешната публикация.
Как е вярно да се мариноват свинските ребърца?
Класическата марината за свински ребърца е с барбекю сос. Много от домакините избират нея, тъй като им икономисва време, а усетът подхожда на съвсем всеки. Меденият сос също не е за подценяване. Трябва обаче да знаете точните пропорции на обособените съставки, тъй че усетът най-после да е съвършено уравновесен.

Ето и няколко тествани предписания за марината за ребърца:

Меден сос

Смесват се равни количества мед и соев сос. Към тях се прибавят и 1-2 лъжици оцет. За предпочитане е да употребявате балсамико. Добавете още черен пипер, червен пипер, счукан чесън. Разбъркайте, тъй че всички съставки в съда да се смесят. Тази марината е най-подходяща за разграничени ребра, защото сместа ще полепне по-добре по тях и ще ги овкуси идеално.

С алено вино

У нас тази марината е доста ценена. Тук обаче би трябвало да се употребява хубаво алено вино. Домашното е идеалният избор. Напитката се смесва с едро нарязан лук, черен пипер и сол. Месото се накисва известно време в маринатата и по-късно се поставя в тава, покрива се с фолио и се оставя да се пече в умерено загрята фурна.
Каква е тайната на най-вкусните и сочни ребърца
Ребърцата са едно от най-вкусните ястия, стига да бъдат приготвени по верен метод. Много от домакините не се заемат с изработката на т...
Прочети повече
Барбекю сос

Това е класическа рецепта за мариноване на ребърца. Използва се кетчуп, мед, сос Уорчестър и захар. Някои избират да прибавят соев сос и лимон. Сами преценете дали да опитате или да се въздържите.

С ракия

Звучи необичайно, само че тази марината е също доста добра, когато става въпрос за свинско месо. Единственото, което се изисква от вас да извършите, е да оставите ребърцата за няколко часа, полети с ракия, с цел да се накисват. След това прибавете соев сос, сол, черен пипер или други подправки по ваш избор. Получават се извънредно сочни и нежни.

Желаем ви добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР