Свикнали сме да ставаме свидетели на какви ли не истории

...
Свикнали сме да ставаме свидетели на какви ли не истории
Коментари Харесай

Ударите на съдбата: Родих на 11, на 19 бях продадена за бяла робиня

Свикнали сме да ставаме очевидци на какви ли не истории и житейски драми. Животът на 49-годишната Норма Бастидас от Мексико обаче развълнува целия свят.
Норма претърпява какво ли не от раждането си до през днешния ден.
Тя обаче се трансформира в същински образец за мощна жена, откакто макар несгодите, които са я преследвали, тя съумява да се изправи на краката си и даже се трансформира в сполучлив маратонец. По време на живота си тя е била изнасилена, а по-късно и превърната в бяла робиня. Това обаче не пречупва волята й. Норма се демонстрира по-силна от събитията и даже усъвършенства международния връх в бягането. Една същински мощна душа!

Животът на Норма се стича по подобен метод, че тя ражда дете, до момента в който самата тя е дете – едвам на 11 години. Малкото момиче става жертва на обезчестяване. Тя е насилена от слепец и стартира да живее с възприятието, че в никакъв случай няма да може да се откъсне от предишното си и да води естествен живот.
Осем години по-късно – когато към този момент е на 19, привидно животът на Норма като че ли потръгва. Красивата мексиканка е видяна от жена, която й предлага да изкарва хляба си като модел в Япония. Първоначално майка й се притеснява, че евентуално зад това предложение има заплаха. В последна сметка обаче, това е и единственият късмет пред Норма да води естествен живот.

19-годишното момиче се съгласява да замине за далечна Япония и да рискува.
Оказва се обаче, че майката на Норма е била права. Вместо да се трансформира в сполучлива манекенка, Норма става бяла робиня. Тя е пратена в клуб от затворен вид в Токио, където би трябвало полово да обслужва непознати мъже. Тя се трансформира в жертва на човешкия трафик.
Истинският потрес в живота на Норма обаче настава, когато тя схваща, че нейният наследник страда от заболяване, което води до слепота. Именно тогава тя стартира да тича постоянно, с цел да не може никой да чуе рева й.

Тя става толкоз добра в бягането, че даже се класира за Бостънския маратон в Съединени американски щати – едно от най-известните надпревари, свързани с бягането. Става толкоз добра, че даже влиза в Книгата на върховете на Гинес.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР