Свикнали сме да слушаме и да четем съвети за възпитанието,

...
Свикнали сме да слушаме и да четем съвети за възпитанието,
Коментари Харесай

За да отгледате добри деца, трябва вие да сте добри и да се владеете


Свикнали сме да слушаме и да четем препоръки за възпитанието, за слагането на наставнически цели и упоритости. Често майките и бащите желаят децата им да реализират това, което не самите на са съумели.

Много създатели и лектори ни учат по какъв начин да възпитаме деца, които да станат сполучливи хора. Но може би би трябвало да се тръгне от по-важната цел – да отгледаме положителни хора, без значение каква специалност ще изберат, без значение къде ще живеят.

Това точно е в основата на мотивацията, с която Хънтър Кларк-Фийлдс написва книгата „ Как да отгледаме положителни хора “ .

Не е маловажно и подзаглавието: Ръководство за осъзнато родителство .

Авторката е задоволително известна като наставник по осъзнатост, водеща е на подкаста „ Съзнателната мама “ и основател на онлайн курса „ Осъзнато родителство “. Зад гърба си тя има над 20 години опит в практикуването на йога и медитация, а през днешния ден предава знанията си, като учи майките по какъв начин да култивират осъзнатост в ежедневния си живот. 

Фийлдс изхожда и от персонален, и от професионалния си опит, описа пред Радио София Вера Янчелова , основен редактор на изд. “Изток-Запад “.

Книгата не е единствено за майки и татковци , а и за баби и дядовци – с цел да видят нов метод при развъждането и възпитанието на децата. Не можем да желаеме от тях нещо, които самите ние не изпълняваме. “
В ранната възраст на подражанието образецът възпитава повече от всичко

Виковете и наказванията разсънват протеста у детето.

Ценното и отличителното от други сходни книги са препоръките по какъв начин ядосаният родител да се овладее , да резервира хладнокръвие в сериозен миг, с цел да може трезво и с такт да изясни нужното. Да реагира по този начин, че да приложи всичко, което знае и е осъзнал.

„ Добрият човек е благополучен. А нали това желаеме за децата си? “, добави Веря Янчелова.

Чуйте диалога с нея.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР