Свикнали сме да мислим за домашните любимци като за наши

...
Свикнали сме да мислим за домашните любимци като за наши
Коментари Харесай

Кои домашни любимци могат да се гледат в аквариум?

Свикнали сме да мислим за домашните любимци като за наши другари от животинското царство, които се движат свободно в жилищното пространство и даже спят в леглата ни. Те споделят живота ни, живеят в огромна степен нашето всекидневие. Такива са кучетата и котките и може би поради това са най-популярните и обичани домашни питомци.

Има и такива животни, нуждаещи се от затворено пространство, което населяват непрекъснато, а стопаните са в ролята на наблюдаващи на техния свят и привички. Връзката със притежателите в никакъв случай не може да бъде такава, каквато е с живеещите паралелно с нас, само че тези скотски типове са не по-малко забавни. Най-често става въпрос за животни, които отглеждаме в аквариуми - рибки, гущери, костенурки, раци, дребни пухести животинки като морски свинчета, даже страховити змии. Трябва да прибавим и мравките с техните ферми в аквариума. Всеки тип заслужава обособена информация.

Аквариумни рибки

Тези домашни любимци са първите, за които всеки се сеща, когато става въпрос за развъждане във водна среда в аквариум. Аквариумът за тях е дом, в който тече динамичен живот. Те се гонят, спят съвсем долепнали дъното, а когато получат храната си, те скупчват на повърхността, като някои от тях отварят уста.

Тези неми животни в аквариума изискват грижа, изразяваща се в вярно селекциониран съд съгласно размера и гъстотата на популацията вътре, вярно подбрани устройства за пречистване на водата, радиатор, помпа, растителност и цялото нужно обзавеждане.

Не по-малко значим е подборът на типовете, които ще обитават това пространство. За тази цел е нужна информация кои типове могат да съжителстват и каква витална повърхност е нужна на всяка обособена аквариумна рибка.

Домашна костенурка

Ако децата в дома държат да галят своя любим и да играят с него, костенурките са добър вид. Те се движат из къщи постепенно, обичат да се крият, а за децата е занимателно да ги търсят. Аквариумът с термометър и радиатор и лампа, на която да се припичат, са им изцяло задоволителни, с цел да се усещат добре.

Грижата за тях е минимална, хранят се 3 пъти в седмицата, а почистването на стъкления им дом се прави 2 пъти в месеца.

Леопардов гекон

 Гекон

Леопардовите гекони са публикувани домашни любимци, най-много поради красивите ярки цветове, с които са нашарени. Те също не се гледат мъчно, тъй като имат отзивчив манталитет, само че грижата за осветлението и отоплението на аквариума им изисква повече внимание.

Трябва добре да се премисли, тъй като храната им се състои от живи скакалци, щурци, червеи и ларви. Но пък който няма проблем с това, ще се любува на забавните им придвижвания, както и на звуците, които издават. Малко домашни любимци могат да облизват очите си и този гущер е измежду тях. Децата в това време се учат да не се боят от влечугите и да обичат всеки скотски тип.

Раци и скариди

Тези аквариумни жители са дребни ракообразни, които се продават с всичко нужно. Грижата за тях е лесна - хранят се един път в седмицата и се прибавя малко вода, в случай че се е изпарила. Те са като живи играчки, които предизвикат интерес към морския живот.

Още по-интересен е ракът аскет, който населява дребен аквариум и се нуждае от малко храна. Меките плодове, орехите и лешниците са храната му и е доста занимателно да се следи по какъв начин се храни. Освен това издава звуци и може да бъде оставян до върви и отвън стъкленото си жилище, когато стопанинът е наоколо.

Малки пухкави животинки

В аквариум се отглеждат и мънички сладки гризачи като морските свинчета, чинчили, хамстери или джебрили. Те са лесни за развъждане, задоволяват се с тясна повърхност в аквариум и са занимателни с техните колела и скривалища и сладкото хрускане на зеленчуци. Грижата за тях е по-сложна, само че си заслужава, тъй като насладата от тези домашни питомци е огромна.

Домашна змия

Отглеждането на змии като домашни любимци в аквариум не е занятие за всеки. Аквариумът на тези питомци не постоянно буди наслада и екстаз у посетителите, а по-често неразбиране и отрицание, само че тези, които са решили да конфигурират аквариум за развъждане на домашна змия имат своите съображения. Грижите са характерни, условията също, само че удоволствието за стопаните не отстъпва по нищо на това, което изпитват другите притежатели на домашни любимци.

 Змия в аквариум

Ферма за мравки

Ферма за мравки в стъклен аквариум е екзотична концепция за домашни любимци, само че пък наблюдението им е извънредно забавно. Тези дребни, инсекти, станали нарицателно за работливи животни могат да ни научат на доста неща за животинските типове.

Нямат потребност от развъждане в класическия смисъл, както го вършим за други животни. Мравките сами се грижат за себе си, задоволително е да им оставим гела, който се предлага в магазините, с цел да им осигурим нужните минерали и аминокиселини. Нужен им е и чист въздух, който да се пуска посредством отваряне на съда на 2-3 седмици. Те са жива играчка, забавна и друга, която е потребна.

Жаби-африкански джуджета

Жабите-африкански джуджета се гледат в аквариум, тъй като са забавни за наблюдаване с огнените си коремчета. Мънички, скокливи и занимателни за тези, които обичат земноводните. Добре е да се отглеждат повече от една.

Грижите са общоприетите за други водни жители, като жабоците са не толкоз претенциозни, само че би трябвало да им се подава нужната храна.

Морско конче

Морското конче, в размер джудже е също подобаващ другоземен домакински любим за аквариум. Това е добра концепция за тези, които обичат ексцентрични и по-любопитни животни за наблюдаване.

Тези животни са мудни плувци и изискват специфична грижа, само че за феновете на екзотиката това не може да бъде аргумент срещу подобен домакински питомец. Те са предизвикателство за запалени акваристи, добре насочени къде да намерят нужната храна за тези непредвидени жители на един домакински аквариум.

 Тарантула за домакински любим

Стоножка, тарантула, скорпион

Всички членестоноги, най-много стоножки, тарантули и скорпиони, които будят най-вече интерес, не са образец за домакински любим, само че си имат своето обаяние и своите последователи. Така че аквариумите чакат и такива жители. Трябва да не се не помни, че тези животни са отровни, а някои типове въобще не се предлагат. Иска се отговорност, с цел да се отглеждат такива животни в домакински съд.

Какъвто и домакински любим да бъде определен за аквариума у дома, най-важното изискване е постоянно да се планува задоволително витално пространство за всеки член на групата. Това важи и за животни, които се отглеждат като индивидуален питомец. Процъфтяват единствено тези, които имат добра витална среда.

Поддържането на непорочност, температура, мокрота, осветеност и други условия на средата вътре в аквариума са не по-малко наложително изискване. Всеки собственик, който обича своя домакински любим, се стреми да му сътвори оптимална среда, в която неговия питомец да се усеща благополучен. Добрата витална среда подкрепя и останалите старания и грижи за храната, здравето и цялостното благоденствие на аквариумните жители. Те се отплащат за нея като демонстрират цялата завладяваща същина на живота си. Споделянето на техния живот е най-непосредственият и увлекателен метод да обогатим знанията си с най-важното и забавното за тях.

Вижте също по този начин разгласи и цени за аквариуми!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР