Свидетели твърдят, че е бил задържан от местни военни, помислили

...
Свидетели твърдят, че е бил задържан от местни военни, помислили
Коментари Харесай

В Донецк убиха американец от Тексас, сражавал се на страната на Русия

Свидетели настояват, че е бил арестуван от локални военни, помислили го за разузнавач. Бентли е бил част от батальона " Восток ", само че през последните години е боен сътрудник
Американецът Ръсел Бентли, който се е сражавал на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна сред 2014 и 2017 година, е бил погубен в Донецк, оповестиха съветски медии, представени от Франс прес.

" Ръсел Бентли, с позивна " Тексас ", същински американец, същински тексасец, почина в Донецк ", написа в Телеграм шефката на прокремълския ефирен канал РТ Маргарита Симонян, написа Българска телеграфна агенция.

Според съветските медии американецът е липсващ на 8 април. 

За това, че Ръсел Бентли е мъртъв, оповестява първа брачната половинка му Людмила от Донецк, с която се среща преди 10 години, когато за първи път отива в Донбас. Двамата подписват и църковен брак, а тексасецът приема православието. Людмила е учителка по британски език. Двамата имат наследник.

Американецът се причислява на първо време към локалното опълчение, в състава на батальона " Восток ". По-късно получава съветско поданство и паспорт.

През последните години Бентли не се е сражавал, а е бил боен сътрудник за Съединени американски щати, предавал репортажи от фронта за американската аудитория и се е занимавал с доброволчество дружно със брачната половинка си, осигурявали филантропична помощ основно за децата на Донбас. Последно е бил сътрудник на Sputnik.

В деня на изгубването му двамата съпрузи са били в административния център на Петровски регион по работа, когато стартира обстрел. Мъжът хуква да оказва помощ на ранени, които да се нуждаят от помощ, и по-късно изчезва. Няма диря нито от него, нито от неговата кола.

Започнало е следствие, оповестяват локални Телеграм-канали в Донецк. 64-годишният мъж към момента не е открит.

Според жена му Бентли е бил арестуван от военни от Пета танкова бригада към 16:20 и 17:00 часа в региона на локалната автобаза. 

Главният редактор на " Руски час " Александър Коробко, където е работел американецът, цитира очевидци, които споделят, че Бентли е бил отведен от мъже в камуфлажни униформи. Подозрението е, че е похитен от военни, които са го объркали с разузнавач.

" Людмила заяви, че нейният брачен партньор Ръсел Бентли " Тексас " е погубен. Много се надявам никой да не може да помогне на тези изроди, които са направили това ", е декларирал ръководителят на Обществената палата на ДНР Александър Кофман, представен от Телеграм канала Astra. Според Кофман убийството му ще повлече след себе си " колосални репутационни вреди ".

Батальонът " Восток ", за който американецът се е сражавал, удостовери в същото информационно приложение, че Бентли е бил погубен, без да посочи при какви условия.

" Ръсел Бентли беше погубен. Може би този термин не дава отговор изцяло на претекстовете, от които са се управлявали тези, които са умъртвили Ръсел, само че би трябвало да се съгласим, че сходни дейности и тези, които ги прикриват, вършат злото банално ", написа в изказването на батальона, представено от Българска телеграфна агенция.

Беларуската опозиционна медия " Некста " също твърди, че американецът е похитен, малтретиран и погубен от своите, които решили, че снима военни елементи и техника, с цел да шпионира за врага.

Ръсел Бентли е роден в Тексас и е работил като лесовъд, преди да се реалокира в Донецк и да се причисли към локалните в битката на Донбас против Киев, почнала през 2014 година



Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР