Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите

...
Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите
Коментари Харесай

Парламентът да озапти Асен Василев, иначе ще наложа вето върху бюджета, закани се Румен Радев

Свидетели сме на серия от случки в региона на финансите

Президентът Румен Радев се закани от Бургас за пръв път в модерната история на България президентът да наложи несъгласие върху бюджета на страната. „ Ако Народното събрание не озапти министъра на финансите Асен Василев, не изключвам подобен вид. Призовавам всички рационални и рационални политици от всички партии да пресекат неговите случки ”, сподели Радев.

Той засяга дейностите на Асен Василев в последните дни и неговите оферти. Президентът ясно изрече мнението си за „ хрумването ” за енергийната вноска и даде изясненост за мнението си по отношение на няколко други приумици на Василев.

„ Ясно предизвестих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „ Булгартрансгаз ”. Само за месец сдружението натрупа 260 млн.лв. дълг. Постъпления в бюджета няма, а това решение ни дискредитира пред нашите европейски сътрудници.



Недопустимо е и желанието на министъра на финансите за разпродаването на държавния аграрен фонд. Тази земя е стратегически запас. Тя касае нашата национална индустриална сигурност и не може да бъде пилена поради настоящи бюджетни потребности. Нито е възможно да служи като отплата за невъзможността да си ръководят държавните финанси ”, сподели още Румен Радев, като добави, че с продажбата на толкоз доста земя се основава необятна опция за злоупотреби.

Държавният глава благодари на всички екипи от другите звена на Българската войска. „ За благополучие те не чакаха напътствията от изпадналата страна, а взеха самодейността в свои ръце и се оправиха с бедствието ”, акцентира той.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР