Свидетели по разследването срещу Красимир Каменов – Къро разказват, че

...
Свидетели по разследването срещу Красимир Каменов – Къро разказват, че
Коментари Харесай

Версия: Къро е поръчал убийството на Мето Илиенски

Свидетели по следствието против Красимир Каменов – Къро описват, че укриващият се в ЮАР е поръчал и провел още три убийства, на босът от ВИС Мето Илиенски, и на " Братя Византийци " – Радослав и Николай Бикови, научи " По света и у нас ".

29 ноември 2003 - изгубването на Мето Илиенски
Около 19 ч. на 29 ноември 2003 година Мето Илиенски получава телефонно позвъняване, до момента в който е в жилището си в кооперация на бул. " Ал. Пушкин " в столичния кв. " Павлово ", известна в незаконния свят като " колумбийското посолство ". Минути по-късно Методиев излиза самичък, без защита и без телефон. Качва се на мрачно " Ауди ", което поема към кв. " Бояна ". Това е последната диря от 38-годишния Методи Методиев. Говори се, че близкият до него Петър Божилов е знаел с кого е отишъл на среща, само че до гибелта си при скандал по време на лов край село Плана през 2012 година той не продумва нищо за това. Работи се по доста версии, само че нито една не е потвърдена. През 2010 година съдът публично афишира, че наследници на Методи Златков Методиев са брачната половинка му Яна и щерка им Мина.

18 ноември 2013 - изгубването на братя Бикови
Сходна е ориста и на " Братя Византийци " - Радослав и Николай Бикови. Те са известни като отговорниците за разпространяването на дрога в кварталите " Надежда ", " Свобода " и " Илиянци ". Работят за Христофорос Аманатидис-Таки. В дебелите им досиета обаче има данни, че са били наемани за мокри поръчки и от Къро. Има оперативна информация, че точно Братя Византийци са изпълнили поръчката за убийството на Мето Илиенски, а тя била дадена на тях непосредствено от Красимир Каменов след несполучливия опит за нападение против Илиенски през януари 2003 пред столичен ресторант на метри от " Пирогов ". Тогава стрелец от кола в придвижване се прицелва в Илиенски, само че го улучва в дланта и босът от ВИС оцелява.
На 18 ноември 2013 година (точно 10 години след изгубването на Мето Илиенски) двамата Братя Византийци излизат от домовете си, без даже да вземат мобилните си телефони и от този момент няма диря от тях. Една от версиите на проверяващите била, че те се опитвали да се отделят от Таки. Доказателства обаче, не са събрани.
Едва в този момент, по следствието против Красимир Каменов – Къро, очевидци описват, че убийствата както на Мето Илиенски, по този начин и на братята Радослав и Николай Бикови са поръчани от Къро. Като претекст за убийството на братя Бикови се сочи възмездие, че почнали да работят за Таки. Има още свидетелски показания, че Мето Илиенски и Братя Византийци били изгорени в крематориума на Софийските гробища и телата им няма да бъдат открити и по тази причина се водят безследно изчезнали, а не убити и по тази причина не престават да се търсят с жълти бюлетини на Интерпол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР