Световното първенство е най-голямата футболна сцена, на която изграяват десетки

...
Световното първенство е най-голямата футболна сцена, на която изграяват десетки
Коментари Харесай

Под лупа в Катар 2022: Йошко Гвардиол

Световното състезание е най-голямата футболна сцена, на която изграяват десетки млади звезди. Едно от огромните открития на Мондиал 2022 е Йошко Гвардиол, който към този момент е свързван с трансфер в Реал Мадрид. " Лос бланкос " са подготвени да предложат сериозна сума за бранителя на Хърватия и Република България Лайпциг. 

20-годишният футболист стартира да се развива в школата на Динамо Загреб и даже записва 52 мача за първия отбор на хърватския гранд, преди да премине в Бундеслигата. Лайпциг дава близо 19 милиона евро за младежа през лятото на 2021-а година, а в този момент той е съществена част от състава на Хърватия по пътя на " ватрените " към финала в Катар.

Централният бранител с растеж от 1.85 см, има 65 мача за Лайпциг към този момент, като 19 от тях са през този сезон. В общо 15 мача за немския шампионат, младежът се е появил в 5 от тях като запаса, а в 8 е бил титуляр. Хърватинът не се тормози от физически единоборства, като той печели по съвсем 3 от тях всеки мач, а високият му брой точни подавания демонстрира, че той оказва помощ съществено в построяването на офанзивите на тима си.

Разбира се, Йошко Гвардиол не е чужд, той има мачове даже в Шампионска лига през този сезон, само че несъмнено прикова вниманието на всички топ тимове точно с представянето си в Катар. Той играл и в петте срещи на " шахматистите " като в два от тях те не позволиха гол във вратата си. Той е извънредно постоянен, като оказва помощ доста в отбрана със своите изчиствания, пресичания на топката и извоювани дуели против противникови футболисти. Младият гений прави съвсем по 70 точни подавания на мач.

Въпреки сериозният брой единоборства, Гвардиол приблизително прави по едно нарушаване на мач в Мондиал 2022. Отличително е, че той към момента няма жълт картон на Световното състезание. 

Защитникът прави дебюта си за националния тим още веднъж през 2021-а година и към този момент има 17 мача с екипа на " ватрените ", като в тях даже има маркиран гол.

Йошко Гвардиол обаче ще срещне най-сериозният тест довечера против Аржентина, когато ще би трябвало да стопира Лионел Меси и компания. 20-годишният футболист дори имаше физически проблеми и тренира по-леко през последните дни, само че се чака да е още веднъж титуляр против " гаучосите ". Ще се оправи ли младата звезда на Хърватия с Меси и Аржентина, занапред ще разберем.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР