Световноизвестният учен Мартин Денев е последният жив мъж, с когото

...
Световноизвестният учен Мартин Денев е последният жив мъж, с когото
Коментари Харесай

Последният жив мъж на Коканова измисли цяр за рака 



Световноизвестният академик Мартин Денев е последният жив мъж, с който иконата на българското кино Невена Коканова е имала любовна случка. 84-годишният изобретател живее в Швеция със фамилията си, а името му е включено в енциклопедията „ Велики мозъци на XXI век “ на Американския биографичен институт. Причината да участва във внушителното издание е, че е разкрил способ за лекуване на рака – подлата диагноза, която лишава живота и на самата Невена.
Мартин бяга в Швеция още през 1972 година В скандинавската страна се отдава на теоретичен труд и проучвания, като патентова способ за прекъсване на стареенето на организма и лекуване на рак. В основата на откритието му е замяната на старите биокатодни центрове на клетките в човешкото тяло с млади такива.

Денев е роден в учителско семейство на 18 август 1938 година във Велинград и е приключил физика. С Коканова се срещат инцидентно в края на 60-те години, когато тя към този момент е омъжена за брачна половинка си Любомир Шарланджиев-Шарлето. Помежду им пламва обич още след първата среща. Връзката им обаче би трябвало непременно да бъде загадка, с цел да не унищожи фамилията на актрисата. Любовната им история продължава няколко години, през които Коканова даже забременява от Денев. След като схванала, че носи дете, първо поискала да го махне. После, по думите на Денев, решила, че може да каже на брачна половинка си Любомир, че е негово. Тогава обаче Мартин се намесил и изрично отказал детето му да носи семейството на различен мъж. Двамата с актрисата се скарали и се разделили. След няколко месеца Денев научил от техни познати, че Невена била претърпяла импровизиран аборт.

Нито един от мъжете, оставили отпечатък в сърцето на легендата на българското кино и спектакъл с изключение на учения Денев, към този миг не е измежду живите. Единственият ѝ сватбен сътрудник – режисьорът Любомир Шарланджиев, с който имат една щерка Теодора, умира 21 години преди нея. 10 години след Невена пък от този свят си отива и Раде Миркович, с който изживяват една от най-емблематичните любовни истории на предишния век, пламнала на снимачната площадка на „ Крадецът на праскови “, където режисьорът Въло Радев я среща с известния сръбски артист. В Америка пък мистериозно умира морякът Лъчезар, който е последният мъж, с който Невена живее на фамилни начала в къщата си в габровското село Иглика, преди да почине на 3 юни 2000 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР