Световноизвестната гробница на египетския фараон Тутанкамон беше реставрирана така, че

...
Световноизвестната гробница на египетския фараон Тутанкамон беше реставрирана така, че
Коментари Харесай

Реставрация на гробницата на Тутанкамон ще я съхрани за идните поколения

Световноизвестната гробница на египетския фараон Тутанкамон беше реставрирана по този начин, че да бъде съхранена за идващите генерации и вредите от туристическите потоци да бъдат сведени до най-малко, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес. 

Тази задача беше поверена на 25 експерти от Консервационния институт Гети, които реализираха дългогодишни проучвания. В четвъртък бяха публично показани разработките за понижаване на драскотините и на прашните и микробиологични замърсявания , провокирани от дишането и влагата, внасяна от туристите.

 
Изградена е нова вентилационна система, платформата за туристите е била отдалечена от стенописите, които са били консервирани и към този момент не са обект на развиване на микроорганизми.

 
Непокътната гробница на Тутанкамон, който е управлявал Египет преди повече от 3000 години , беше открита през 1922 година от Хауърд Картър в Долината на царете. Тя се намира на западния бряг на река Нил в Луксор.

За мнозина младият държател въплъщава славата и блясъка на Древен Египет . Неговата гробница беше отрупана със злато и артефакти , говорещи за несметните благосъстояния на Осемнадесетата династия, властвала в Египет от 1568 до 1315 година прочие Хр.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР