Световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена

...
Световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена
Коментари Харесай

Соня Йончева и Пласидо Доминго с концерт пред катедралния храм Свети Александър Невски - slava.bg

Световноизвестната българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена пред катедралния храм „ Свети Александър Невски “ дружно с краля на операта Пласидо Доминго на 31 август в 20 часа, оповестиха уредниците SY11 Events, сътрудници та огромното събитие са Столична община и министерството на културата. Те ще изнесат церемония концерт с известни арии от фамозни опери, подбрани особено за българската аудитория, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

За първи път звезди от такава големина ще пеят в сърцето на София.
„ За мен като българка е особена чест да пея пред един от знаците на нашата столица - катедралата „ Свети Александър Невски “. Вълнението да направя това точно с Пласидо е извънредно и му благодаря за признатата покана “, съобщи фамозното сопрано при оповестяването на новината.

Пласидо Доминго през днешния ден чества своя 80-годишен празник. Медиите по света означават заслугите му към оперното изкуство и наблюдават неговата богата и продължителна кариера.

„ Не мога да допускам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкоз години да имам опцията да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на ориста и съм признателен за поддръжката на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите сътрудници. В живота си съм имал и щастливи и сложни моменти, само че постоянно публиката ми е давала сили да продължа. Да се усещам нужен! “, споделя Доминго.

Той е щастлив, че ще се върне още веднъж в България, няколко години след концерта му в зала Армеец, когато подвигна на крайници публиката, изпълнявайки на български език песента „ Моя страна, моя България “ от репертоара на Емил Димитров.

„ Във времената, в които живеем бих желала този концерт да донесе ентусиазъм на моите сънародници и да даде един нов подтик в българския културен живот. Бях доста щастлива, когато през предходната година пях в Античния спектакъл в моя роден Пловдив. Била съм на разнообразни подиуми, пред друга аудитория, само че чувството да си вкъщи е несравнимо! “, показа Йончева.

За нея Пласидо Доминго споделя: “Тя е певица със личен път и кариерата й не наподобява на ничия друга. Соня Йончева има освен това от хубав глас – тя е смела в своите житейски и креативен избори! “..
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР