Световно клубно първенстнво с 32 отбора ще се провежда на

...
Световно клубно първенстнво с 32 отбора ще се провежда на
Коментари Харесай

ФИФА прави Световно клубно първенстно с 32 отбора

Световно клубно първенстнво с 32 тима ще се организира на всеки 4 години от 2025 година, разгласи президентът на ФИФА Джани Инфантино на конференция в Катар.

То ще е през лятото и ще включва най-хубавите отбори от целия свят - както проличава на нечетни години, с цел да не съответствува с Мондили, Олимпийски игри и така нататък

Все още не е явен правилото, по който тимовете ще се класират за него, нито пък квотите. Ако има такива, защото Инфантино уточни, че ще “бъдат поканени най-хубавите отбори в света ”.

Той удостовери, че от Световното през 2026 година в Съединени американски щати, Канада и Мексико ще има към този момент по 48 финалисти, което прави с 16 повече. Те ще бъдат разпределени в 16 групи с по 3 отбора. Има вид и за 12 четворки. Първите два не престават напред в елиминационна фаза.

Голямата вест е, че ФИФА вкарва годишен шампионат с присъединяване на четири тима от разнообразни конфедерации през пролетната пауза за мачове на националните отбори.

„ Решихме, че в десетдневен прозорец през март ще организираме шампионат сред четири тима от разнообразни конфедерации. Идеята е да има повече дуели сред сформира от разнообразни континенти “, сподели Инфантино.

На 1 юни беше проведен мач сред спечелилите в шампионатите на Европа и Южна Америка, който беше наименуван " Финалисима ", като в него се срещнаха Аржентина и Италия. Тогава Лионел Меси и компания завоюваха с 3:0 на “Уембли ”.

По-късно УЕФА разгласи " Финалисима " и с спечелилите в Европейското състезание за дами и дамската Копа Америка. ФИФА има проекти и за клубен Мондиал за нежния пол, уточни босът на международния футбол.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР