Световният №6 в тениса Андрей Рубльов сподели, че е бил

...
Световният №6 в тениса Андрей Рубльов сподели, че е бил
Коментари Харесай

Ваксиниран тенисист бил допуснат с коронавирус в Австралия |

Световният №6 в тениса Андрей Рубльов показа, че е бил инфектиран с COVID-19, когато е дошъл в Австралия за присъединяване в първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open в Мелбърн.

24-годишният руснак е бил позволен на територията на Австралия от граничните управляващи, макар позитивния PCR тест.

Руснакът е имунизиран против ковид и не е имал никакви признаци на заболяването. Условието да обитава на територията на Зеления континент обаче е било да прекара 10-дневна карантина в хотелската си стая, което той е извършил и в този момент взе участие на шампионата.

" Когато излетях към Австралия, към момента бях положителен. Но равнищата на по този начин наречения Коронавирус SS бяха прекомерно ниски, аз нямах признаци и не бях рисков за близките.

Именно поради това ми разрешиха да вляза в страната, само че с изискване, че не излизам от хотелската си стая в продължение на 10 дни. В първия си мач усещах отмалялост, само че през днешния ден съм по-добре ", съобщи Рубльов, който доближи до третия кръг в Мелбърн.

Разкритията на Андрей Рубльов изненадаха медиите в Австралия, които единствено допреди седмица следяха с интерес протичащото се със международния №1 Новак Джокович.

Сърбинът, който е 9-кратен първенец в Мелбърн, беше депортиран от страната, откакто държавното управление анулира на два пъти визата му. Джокович отхвърля да се имунизира против COVID-19. Той се базира на здравно позволение, защото се бил заразил на 16 декември, което провокира подозрения във управляващите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР