Световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев спечели старта на 24

...
Световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев спечели старта на 24
Коментари Харесай

Владимир Илиев спечели на 24 км в първото издание на TroyanRun – По стъпките на Левски

Световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев завоюва старта на 24 км в първото издание на надпреварата по планинско тичане – По стъпките на Левски. Спортист №1 на България за 2019 година нямаше конкуренция в Балкана на родния си град и приключи дистанцията за 01:47:19 часа. Втори, на 17 след него приключи Пламен Данаилов. По решение на уредниците третата позиция поделиха Стоян Русев и Петър Захариев. Първият приключи надпреварата трети, само че беше не запомнил спортния си номер в колата. Последва спортсменска демонстрация на Захариев, който удостовери, че Русев е минал през цялото трасе и двамата получиха бронзови медали.



Теодора Петкова победи на 24 км при дамите с време 02:27:53 часа. Заедно с нея на призовата стълбичка се качиха Соня Спасова и Донка Денчева.

Първият първенец в историята на TroyanRun стана Емануил Маринов, който  спечели на 10 км. Втори е Мирослав Груев, а трети Дениз Чакалов.

При дамите Маринела Цекова завоюва безапелационно на 10 км. Втора е Сияна Мъглова, а трета Деница Желязкова.

Призовата тройка на 15 км при мъжете включваше Георги Матев, Николай Кичуков и Светослав Блажев.

Шампион при дамите на 15 км стана Тереза Спасова, следвана от Цветомила Тодорова и Мария Иванова.



В трите дистанции имаше и класиране за състезатели над 45 години.

Класиране:

24 км мъже над 45 година - Милен Димитров, Любомир Петров, Иван Иванов.

24 км дами над 45 година - Боряна Ботева, Красимира Дончева, Диляна Маркова.

15 км мъже над 45 година – Николай Кичуков, Мартин Минков, Павлин Димитров

15 км дами над 45 година – Деяна Димитрова, Елеонора Николова, Евелина Дамянова

10 км мъже над 45 година – Емилиян Бориков, Цанко Цанков, Иван Цанов

10 км дами над 45 година – Весела Димитрова, Боряна Сугарева, Радостина Цветкова

Петко Петков - Цампа на 71 години беше най-възрастният участник в Troyan Run - По стъпките на Левски. Троянчанинът приключи сполучливо на 10 км.



Множество състезатели се записаха за присъединяване и на място, като цифрата на набъбна до близо 400.

Разработени са трасета с по-висока степен на компликация и на по-дълги дистанции, които ще бъдат включени в надпреварата през идната година.

Бягането се провежда от Сдружение " Троян в бъдещето ", клуб по насочване Хемус, КЛУБ Пожарна охрана ОРИЕНТИРАНЕ ХЕМУС ", Mail Boxes Etc и Карт Гео. С поддръжката на община Троян.

Предвижда се конкуренцията в Троянския балкан да стане обичайната и да се организира към рождената дата на Васил Левски 18 юли. Планинското тичане е продължение на станалия емблематичен обичаен крос " По стъпките на Левски ", провеждан на 18 февруари през зимата. Беговите направления са извънредно панорамни и минават по трасета, преминавани от Апостола.

Събитието се осъществя с поддръжката на: Generally, Assics, ОББ, „ Девин “, фешън компания „ Везба “, мебелна компания „ Елеганс мебел “, ГрийнФитнес, ресторант ForFrends, Бензиностанция КампусОйл - 300лв., пицария ElSolle, Велде България АД.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР