Световният шампион във Формула 1 Макс Ферстапен спечели Гран при

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Ферстапен спечели Гран при
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели изпълненото с инциденти състезание в Австралия

Световният първенец във Формула 1 Макс Ферстапен завоюва Гран при на Австралия, трети кръг от шампионата за сезона. Той потегли от първа позиция на старта и съумя да резервира задатъка си. Това е негова втора победа за сезона, като в Гран при на Саудитска Арабия преди две седмици приключи на втора позиция.

Това бе първа победа на Ферстапен на пистата " Албърт Парк " в Мелбърн. Състезанието се организира пред рекордните повече от 130 000 фенове.

В безредното съревнование, спирано три пъти поради червен байрак, Ферстапен приключи пред седемкратния международен първенец Люис Хамилтън (Великобритания) с Мерцедес и Фернандо Алонсо (Испания) с Астън Мартин.

Състезанието се забави повече от час и продължи към 2 часа и половина.

Четвърти приключи Карлос Сайнс (Испания) с Ферари, само че поради наказване от 5 секунди за това, че удари Алонсо, той се смъкна отвън зоната на точките - на 12-а позиция.

Макс Ферстапен стартира от първа позиция, само че потегли неприятно и още на първия завой бе изпреварен от болидите на Мерцедес на Джордж Ръсел и Люис Хамилтън.

Състезанието бе спряно още първоначално поради конфликта сред монегаска Шарл Льоклер с Ферари с Ланс Строл (Астън Мартин) и Александър Албон (Уилямс).

Хамилтън водеше първоначално, само че след първия стоп в бокса и промяна на гумите Ферстапен излезе отпред и стартира решително да усилва разликата с преследвачите си.

В 54-ата обиколка се появи колата за сигурност, откакто Кевин Магнусен загуби едната си гума. Веднага по-късно бе развят червен байрак и надпреварата бе спряно, като разликите сред водачите бяха стопени две обиколки преди финала. Това е първо спиране на надпреварата във Формула 1 за първи път от 2014 година насам за откъснати детайли на пистата.

След подновяването на надпреварата Карлос Сайнс чукна леко Фернандо Алонсо, само че болидът му се завъртя и излезе отвън пистата. Отпаднаха и двете коли на Алпин, които се удариха в стената. Отново бе развяно алено знаме и надпреварата бе спряно за повторно поради доста отпаднали болиди и откъснатите детайли по пистата.

Фернандо Алонсо бе върнат в надпреварата, а на Карлос Сайнс бе наложено наказване от 5 секунди поради това, че изкара съперника си отвън пистата.

Състезанието приключи, като болидите бяха водени от кола за сигурност, която се отдръпна едвам на финалната права.

The race-winning move by Max Verstappen on Lewis Hamilton!! ‍
— Formula 1 (@F1)

" Беше огромен безпорядък, само че преживяхме всичко. Най-важното е, че спечелихме ", сподели след втората си победа за сезона Ферстапен.

Възможно е от отбора на Ферари да апелират наказването на Карлос Сайнс, което накара уредниците да не бързат с разпределението на точките за водачите.

Четвъртият кръг от шампионата във Формула 1 е на 30 април в Азербайджан.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР