Световният шампион в тежка категория в професионалния бокс Тайсън Фюри

...
Световният шампион в тежка категория в професионалния бокс Тайсън Фюри
Коментари Харесай

Нгану и Фюри се договориха за демонстративния си мач

Световният първенец в тежка категория в професионалния бокс Тайсън Фюри ще се бие с някогашния международен първенец в тежка категория в смесените бойни изкуства (ММА) Франсис Нгану, заяви ББС.

Мачът ще се организира на 28 октомври в Саудитска Арабия и ще бъде по разпоредбите на бокса.

Тъй като 36-годишният Нгану няма никакъв опит в професионалния бокс, за Фюри идният мач няма да бъде отбрана на шампионския му пояс на Световния боксов съвет.

" Това момче (Нгану) се допуска, че е най-тежко удрящият човек в света, само че дано забележим по какъв начин ще реагира, когато бъде ударен от Големия цигански крал ", сподели Фюри.

Французинът от своя страна отговори, че постоянно е мечтал за сходен мач и предизвести Фюри, че в случай че го уцели, ще го прати да спи.

Изборът на Фюри да се бие с Нгану е доста неочакван, защото се смяташе, че той ще излезе на кръга против украинеца Олександър Усик в мач за дефинира на абсолютния международен първенец в тежка категория. Почти несъмнено е обаче, че сходен дуел няма да се състои най-малко до края на 2023 година. Според мениджъра на Усик Франк Уорън обаче разновидността е това да се случи февруари следващата година.

През август Усик ще се бие с Даниел Дюбоа, който е кандидат за пояса на Световната боксова асоциация.

На професионалния кръг 34-годишният Фюри има 33 победи и едно тъждество в 34 мача. 24 от успехите му са с нокаут.

Нгану направи доста сполучлива кариера в ММА, само че напусна организацията по-рано тази година поради спор с нейния създател и началник Дана Уайт. В 20 мача в октагоновата клетка той има 17 победи, 12 от тях с нокаут. През януари 2021 година той стана международен първенец в тежка категория, а година по-късно той отбрани купата си.

В предишното някои от най-известните бойци в ММА пробваха шанса си в бокса, само че това не се увенча с триумф. Сред провалилите се бяха Конър МакГрегър, Тайрън Уудли и Андерсон Силва.
 Българска доминация и спиращи дъха борби в морското издание на бойния театър SENSHI 17!
Българска доминация и спиращи дъха борби в морското издание на бойния театър SENSHI 17!

Зрелището несъмнено си заслужаваше!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР