Световният шампион в шосейното колоездне Алехандро Валверде обяви, че ще

...
Световният шампион в шосейното колоездне Алехандро Валверде обяви, че ще
Коментари Харесай

Световният шампион Валверде остава в колоезденето до 41-годишна възраст

Световният първенец в шосейното колоездне Алехандро Валверде разгласи, че ще продължи да се състезава, до момента в който навърши 41-годишна възраст. Испанецът, който е на 39 години, подписа нов двегодишен контракт с тима си " Мовистар " и ще кара до края на сезон 2021.

Валверде, който завоюва международната купа през 2018 година в Инсбрук и стана вторият най-възрастен първенец, си е сложил за цел да победи и с олимпийското злато през 2020 година в Токио.

" Всички знаят, че " Мовистар " е моят дом, тъй че се веселя да продължа своя контракт. Тук постоянно са ми давали нужната поддръжка и съм чувствал почитание от всеки. Договорът му дава нужното успокоение, с цел да се съсредоточвам над надпреварите и да се любувам на колоезденето ", сподели Валверде.

Когато извърши контракта си той ще е в своя 15-и сезон с " Мовистар ". Валверде, който е първенец в Обиколката на Испания от 2009 година, има 125 професионални победи. След края на дейната си кариера Валверде ще остане в ръководения от Еузебио Унсуе тим още три години. От " Мовистар " оповестиха, че Валверде ще оказва помощ при развиването на млади колоездачи и ще бъде дипломат на тима.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР