Световният шампион Швеция победи Швейцария с 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

...
Световният шампион Швеция победи Швейцария с 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Коментари Харесай

Швеция победи Швейцария в повторение на финала на последното световно

Световният първенец Швеция победи Швейцария с 4:3 (1:1, 2:1, 1:1) в мач от петия кръг на група "В " на международното състезание по хокей на лед в Словакия. Срещата бе повтаряне на финала на шампионата в Дания отпреди 12 месеца, когато крайният успех още веднъж бе за шведския отбор.

Швейцария, която не познаваше усета на провалянето в първите си четири мача, първа нанесе удар посредством Свен Андриджето, който откри резултата след единствено 5 минути игра. Малко преди края на първия интервал Александър Венберг изравни за Швеция при числено предимство на леда.

Highlights: The re-match of the 2018 gold medal game went to @Trekronorse on Day 9, with a 4-3 win over @SwissIceHockey at #IIHFWorlds

More game highlights > https://t.co/LZ0SQWQwmc pic.twitter.com/iDfT2hzjDv
— IIHF (@IIHFHockey) May 18, 2019
В началото на втория интервал "трите корони " направиха цялостен поврат с гол на Уилям Нийландер, само че Швейцария възвърне равенството посредством Джоел Генаци единствено две минути по-късно. Радостта на "кръстоносците " обаче търпя единствено 40 секунди, защото в ответната офанзива Ерик Густафсон вкара трети гол за шведите. В последните 20 минута на мача двата тима си размениха по още един гол. Първо Гаетан Хаас изравни за 3:3, само че в 12-ата минута на третината Оливер Екман-Ларсон донесе успеха на тима си.

В класирането в групата водач е Русия с оптимален актив от 15 точки, пред Швеция, Швейцария и Чехия с по 12. В група "А " домакинът Словакия не срещна проблеми против новака в дивизията Англия и го победи с безапелационното 7:1 (3:1, 3:0, 1:0).

Словаците завоюваха всяка една от трите елементи на дуела, с което резервираха и очакванията си за класиране на четвъртфиналите. Онжей Секера, Томаш Татар и Мартин Маринчин дадоха задатък от 3 гола на домакините още до 10-ата минута, само че малко преди почивката Майк Хамънд върна един гол за британците, които стъпиха за последно на международния връх през 1936 година.

През втората част Словакия продължи да господства и стигна до нови три попадения посредством Михал Чайковски, Мариан Щудениц и Матуш Сукел.

Highlights: Slovakia had seven different goal scorers in a 7-1 win over @TeamGBicehockey on Day 9 at #IIHFWorlds

More game highlights > https://t.co/LZ0SQWQwmc pic.twitter.com/pZubt09YN9
— IIHF (@IIHFHockey) May 18, 2019
Крайното 7:1 бе завършено от Давид Бондра тъкмо две минути преди приключването на постоянните 60 минути. С успеха Словакия събра 9 точки и заема пето място в група "А ", само че е с минимални шансове за класиране, защото има да изиграе единствено още един мач. Лидер е Финландия с 13 точки, пред Канада и Германия с по 12 и Съединени американски щати с 11. Англия е на последното осмо място в потока с 0 точки и ще се нуждае от наложителна победа над Франция в последния си мач, с цел да резервира мястото си в елита и през идващия сезон.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР