Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри ще

...
Световният шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри ще
Коментари Харесай

Тайсън Фюри обяви мач срещу шампион от смесените бойни изкуства

Световният първенец по бокс в тежка категория Тайсън Фюри ще срещне първенеца в смесените бойни изкуства Франсис Нгану в идващия си дуел. Срещата ще е на 28 октомври в Рияд (Саудитска Арабия).

Фюри, който държи купата на Световния боксов съвет (WBC), преговаряше за съединителен мач за всички пояси с, само че до договорка по този начин и.

За дуел с Нгану се приказва в последната година, като двамата застанаха лице в лице за първи път още през април 2022, когато Фюри Дилиан Уайт. Според формалното известие дуелът сред двамата ще е " по формалните правила на бокса ".

Нгану държеше купата в тежка категория на най-голямата ММА верига - UFC, само че напусна след спор за пари и подписа с Professional Fighters League (PFL).

" Когато удари първият гонг, ще летят бомби. Този човек би трябвало да е най-силно удрящият войник в света, само че да забележим по какъв начин ще реагира, когато бъде ударен от мен. Нямам самообладание да изляза на кръга и да покажа, че Циганския крал е най-великият в това потомство в епична борба. Франсис изглеждаше твърд, когато излезе на кръга, само че няма по-корав от мен и ще го видите на 28 октомври ", сподели Фюри.

Нгану съобщи, че е чакал този мач от три години: " Мечтата ми постоянно е била да се боксирам и то против най-хубавите. След като станах първенец в ММА това е опция да извърша фантазията си. Всичко, което имам да кажа на Тайсън, е, че е по-добре на танцува на кръга, тъй като в случай че го стигна, ще заспи. "



Ден преди оповестяването на мача промоутърът на Александър Усик - Александър Красюк, прикани Световният боксов съвет (WBC) да отнеме купата на Фюри поради липса на интензивност.

" Той съблюдава разпоредбите на WBC, победи наложителния си кандидат Дилиън Уайт, а към момента няма различен. Не нарушава правила. Но от спортна позиция, от позиция на чистия бокс, би трябвало да му лишават купата, тъй като няма мач от толкоз време. И афишира мачове, които не се случват ", сподели Красюк.

Той подлага на критика и дуела с Нгану: " Това е просто зрелище. Демонстрация. Не е дуел. Двубой ще е, в случай че е за всички трофеи против другия първенец. Това ще е пердах. Когато излизаш против Нгану, печелиш пари, забавляваш публиката, само че това е всичко. "

Усик на собствен ред ще пази на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) против Даниел Дюбоа във Вроцлав на 12 август. Дюбоа е наложителен кандидат на WBA.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР