Световният шампион Макс Верстапен (Ред Бул) триумфира в Гран при

...
Световният шампион Макс Верстапен (Ред Бул) триумфира в Гран при
Коментари Харесай

Верстапен взе рекордна победа в Мексико


Световният първенец Макс Верстапен (Ред Бул) победи в Гран при на Мексико. Това беше 19-ти кръг от сезона във Формула 1.

Победата е 16-ата през този сезон за нидерландеца. Това е нов връх във Формула 1. Предишният също беше на Верстапен – 15 победи, реализирани през предходната година.

Пилотът на Ред Бул доминираше на пистата „ Ерманос Родригес “ и приключи с близо 15 секунди пред втория Люис Хамилтън. Трети финишира (Ферари). Нидерландецът завоюва за трета поредна година мексиканското съревнование. Общо в кариерата си той има пет триумфа на „ Ерманос Родригес “.

В кариерата си Верстапен към този момент има 51 победи и се изравнява с четирикратния международен първенец Ален Прост. Пред тях са единствено Себастиан Фетел (53), Михаел Шумахер (91) и Хамилтън (103).

Още първоначално Верстапен се измъкна от водачите на Ферари. Той беше подкрепят от конфликт сред Серхио Перес и Льоклер. Льоклер обаче продължи, до момента в който Перес отпадна.

В средата на дистанцията надпреварата беше спряно заради тежка злополука на Кевин Магнусен (Хаас). След рестарта нидерландецът обаче продължи с чудесно движение и нямаше проблеми до края.

Следващият старт е след седмица – Гран при на Бразилия. До края на сезона са още стартовете в Лас Вегас и Абу Даби.

The records keep tumbling for

An incredible 16th win of the season
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР