Световният шампион Франция ще излезе срещу Дания във втория двубой

...
Световният шампион Франция ще излезе срещу Дания във втория двубой
Коментари Харесай

Франция ще търси класиране срещу черната котка Дания

Световният първенец Франция ще излезе против Дания във втория дуел на двата отбора от група “D ” на Световното състезание в опит да си обезпечи място в 1/8-финалите на шампионата още след първите два мача. “Петлите ” получиха първото попадение в първия си мач в Катар, което обаче единствено ги “раздразни ” с цел да отбележат след това четири безответни гола и да вземат трите точки със самоуверена и приятна за окото игра.

Многото травми и проблеми пред Дидие Дешан като че ли не се усещаха против “кенгурата ”, а отсъствието на носителя на “Златната топка ” Карим Бензема бе съвсем забравено след двете попадения на Оливие Жиру, който бе съществена движеща мощ към купата в центъра на офанзивата преди четири години в Русия, а против Австралия той изравни върха на Тиери Анри от 51 гола. Нов проблем обаче се появи пред селекционера Дешан, защото Люка Ернандес също получи контузия и няма да е разполагаем до края на шампионата.

От своя страна Дания изигра един не изключително първокласен и значително сложен откриващ дуел против Тунис и в този момент “червеният динамит ” е “опрян до стената ” да реализира по-добър резултат или да усложни неимоверно своето състояние в групата. Футболистите на Каспер Юлман бяха безапелационни в квалификациите, където реализираха девет победи и единствено една загуба, а през предходната година претърпяха ужасяващия сърдечен арест на Кристиан Ериксен, с цел да се вдигнат и да доближат до полуфиналите на Евро 2020.

Освен това те не са губили от Франция от 2015-а, след което натрупаха едно тъждество и две победи, последната, от които бе в края на септември тази година. Това дава очаквания на Дания, че ще може да окаже опозиция да международния първенец и ще успее да измъкне добър резултат, който да резервира възможностите им за продължение напред.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР