Световният пица-шампион в категория пица Класика“ тази година е 23-годишният

...
Световният пица-шампион в категория пица Класика“ тази година е 23-годишният
Коментари Харесай

Българин спечели наградата за най-добра пица в света

Световният пица-шампион в категория пица „ Класика “ тази година е 23-годишният българин Светослав Митев.
 светослав митев пица българин премия Анатоли Колев
Той бе почетен с високото отличие на Pizza World Cup 2023, Италия. За това оповестява началник Анатоли Колев.
 светослав митев пица българин премия Анатоли Колев
21-то издание на надпреварата се организира в Лацио, Рим на 3,4 и 5 октомври 2023 година В шампионата участваха близо 180 пицари от над 11 страни, а Светослав бе единственият българин. Той завоюва купата в класическата категория с единомислещо решение на 20-членното жури.
 светослав митев пица българин премия Анатоли Колев
Най-добрата пица в света за тази година е с български фермерски артикули – еленски бут от район Елена, крем от козе сирене с трюфел от Велико Търново и органична тученица от Варненски район. Пицата е от първокласно тесто с жив мая , забъркано от италианско премиум брашно и вода със сребърни йони.
 светослав митев пица българин премия Анатоли Колев
Рецептата е основана особено за надпреварата, а Светослав усилва резултата на представянето си като я презентира на дървен поднос с забрадка с шевици и чаша алено „ Мавруд “, което има три поредни награди за най-хубаво вино у нас. Защото „ пица и вино е най-хубавата композиция “, споделя спечелилият.

Според него, правенето на пица е изкуство и с цел да е добър един младеж в специалността, от него се чака неизменност, доста труд и интерес към това, с което се занимава. „ Конкуренцията беше сериозна. Имаше пицари от целия свят с доста опит, а аз отидох основно за страст и опит.

В началото ми беше притиснено и по този начин остана до края – не чаках да печеля. Радвам се на признанието, само че не мисля, че купата ми дава повече качества, по тази причина не преставам да работя и да се развъртвам както и до момента “, споделя Светослав.

Освен международната шампионска купа в страната на пицата, младият българин, който работ и едвам от една година във варненски пица бар „ Пеперони “ / Pizza Bar Pepperoni/, печели още една първа премия за пица „ Класика “ – в Букурещ, Румъния. Седмица преди шампионата в Рим, на 28 и 29 септември 2023 година в северната ни съседка се организира Втори международен пица-шампион, където Светослав печели шампионското място в категория „ Класика “ със същата пица. Съдиите са единомислещи, че пицата е шедьовър - продуктите са подбрани извънредно добре и има съвършено уравновесен усет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР