Световният номер 92 Роман Сафиулин към момента се превръща в

...
Световният номер 92 Роман Сафиулин към момента се превръща в
Коментари Харесай

Изненадата на турнира: Световният №92 повали бивш топ 10 играч и е първият 1/4-финалист!

Световният номер 92 Роман Сафиулин все още се трансформира в огромната сензацията на тазгодишния Уимбълдън, откакто се възползва по превъзходен метод от привидно лекия си чоп за " мейджър " шампионат и се класира за дебютния си четвъртфинал в Големия шлем. Руснакът, който на старта на присъединяване си взе скалпа на полуфиналиста в Лондон от 2019-а година Роберто Баутиста Агут, продължи решително похода си на " свещената трева " и през днешния ден се наложи над различен играч, достигал финалната четворка в All England Club, а точно 26-ия подложен Денис Шаповалов, откакто го обърна за малко над двучасов престой на корта - 3:6 6:3 6:1 6:3.

По този метод международният номер 92 си подсигурява място измежду най-хубавите осем на най-стария тенис шампионат, като е най-нискоранкираният тенисист, сторил това, от Ник Кирьос през 2014-та година насам, и в опит още веднъж да надскочи личните си предели на четвъртфиналите ще срещне един всред Даниел Галан Риверос и 8-ия подложен Яник Синер.

Стартът на дуела не ни предложи изключително вълнуващи мигове, откакто началните удари на двамата състезатели действаха на оптималното си ниво и с това обезценяваха представянето на посрещачите. Постепенно с течение на времето обаче грешките от ракетата на руснака зачестиха, до момента в който Шаповалов откри надзор над атакуващите си отигравания и пласираше забележително количество уинъри, без значение от позицията си на корта, при което безупречната му игра го изведе до знаков пробив в шестия гейм, оказал се пребогат на 26-ия подложен да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част подаването на канадеца изгуби голямата си успеваемост, която имаше до момента в мача, като това позволяваше на Сафиулин да оказва лек напън над съперниковия сервис, който очевидно към този момент не носеше толкоз бързи точки на притежателя си. Именно слабата психическата резистентност на левичаря още веднъж се трансформира в препъникамък за него, откакто още в първия си слаб сервис гейм за дуела, то той не стори нищо, с цел да избегне участта си, като прибегна към нетипичните за себе си лишени от риск удари, за които международният номер 92 имаше съвършен отговор, в лицето на своя нападателен форхенд, и със серия от печеливши комбинации проби решаващо, с цел да възобнови след това равенството в общия резултат на срещата.

Третият сет на процедура онагледи всички тези проблеми на някогашния полуфиналист в шампионата, които през всичките му години в Тура до момента го стопират от това да развие изцяло тенис гения си. Неточност след неправилност и купища от двойни неточности значително сложиха основите на разочароващия сет от страна на международния номер 29, който по никакъв метод не оказа опозиция на съперника, и Сафиулин проби на три пъти, с цел да поведе в обособените сетове.

Още със старта на четвъртата част се видя подобрението в играта на Шаповалов, който още веднъж се завърна към безпроблемното печелене на своите подавания, само че единствено с цел да бъдем отведени до шестия гейм, когато левичарят влезе в поредност от сбъркани удари и на процедура непринудено съобщи сервиса си в актива на непоставения тенисист. Оттам насетне международният номер 92 имаше всичко нужно, с цел да постави точка на разногласието и да се трансформира в първият четвъртфиналист при мъжете на тазгодишния Уимбълдън, като не позволи никакви съмнения на начален удар и официализира успеха си.

A quarter-finalist on debut
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР