Световният номер 2 Даниил Медведев и другите тенисисти от Русия

...
Световният номер 2 Даниил Медведев и другите тенисисти от Русия
Коментари Харесай

Без тенисисти от Русия и Беларус на Уимбълдън

Световният номер 2 Даниил Медведев и другите тенисисти от Русия и Беларус няма да бъдат позволени до присъединяване на Уимбълдън, оповестява БГНЕС. Ръководството на " Ол Ингланд Лоун Тенис Клъб ", който провежда и организира третия за годината шампионат от Големия шлем, е решило да блокира присъединяване на съветските тенисисти поради военната инвазия на Русия в Украйна.

Към момента Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) и Женската тенис асоциация (WTA) разрешават на тенисистите от Русия и Беларус да вземат участие в шампионати, само че под безпристрастен байрак. Четирите съревнования от Големия шлем обаче не са под егидата на ATП и WTA и могат да взимат независими решения за провеждането си. По-рано този месец спортният министър на Англия Найджъл Хъдълстън призна, че е допустимо да се стигне до такова решение, в случай че въпросните тенисисти не декларират безапелационната си съпротива против президента на Русия Владимир Путин.

Освен Медведев, който завоюва Ю Ес Оупън и игра край на Откритото състезание на Австралия, това решение ще засегне още международния номер 8 Андрей Рубльов, както и Карен Хачанов и Аслан Карацев, които са в топ 30 на ранглистата. При дамите огромната отсъстваща ще бъде 4-та в ранглистата Арина Сабаленка от Беларус, както и нейната сънародничка Виктория Азаренка, която е двукратна победителка в шампионатите от Големия шлем.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР