Световният номер 1 в мъжкия бадминтон Кенто Момота е с

...
Световният номер 1 в мъжкия бадминтон Кенто Момота е с
Коментари Харесай

Световният номер 1 в мъжкия бадминтон е заразен с КОВИД-19

Световният номер 1 в мъжкия бадминтон Кенто Момота е с позитивен тест за КОВИД-19, което докара до отдръпването на всички състезатели на Япония от шампионатите този месец в Тайланд, заяви Световната федерация по бадминтон.

26-годишният Момота искаше да се завърне в Банкок една година след автомобилна злополука, при която претърпя съществени пострадвания. Двукратният международен първенец е с позитивен резултат, откакто е минал наложителен тест за КОВИД-19 на летище Нарита преди заминаването на японския тим за Тайланд.

"Японската асоциацията по бадминтон отдръпна всички свои играчи на сингъл и на двойки от Йонекс Тайланд Оупън (12-17 януари) и Тойота Тайланд Оупън (19-24 януари) ", се споделя в изказване на международната централа.

Отсъствието на японския тим в допълнение се отразява на качеството на двете съревнования в Тайланд, откакто националите на Китай оповестиха, че ще пропуснат шампионатите заради опасения от заразяване с КОВИД-19. Турнирите са последните две квалификации за финалите на Световния тур, които ще се проведат от 27 до 31 януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР