Световният и олимпийски шампион в плуването Сун Ян беше наказан

...
Световният и олимпийски шампион в плуването Сун Ян беше наказан
Коментари Харесай

Китайската звезда в плуването получи тежко наказание преди Токио 2020

Световният и олимпийски първенец в плуването Сун Ян беше осъден за осем години за осем години поради пропуснат допинг тест. Решението на Спортния арбитражен сън (КАС) в Лозана ще остави китаеца отвън олимпийските игри в Токио.

КАС одобри обжалването на Световната антидопингова организация (WADA) против решението на интернационалната федерация по плувни спортове (FINA) да оневини Сун за държанието му по време на допинг инспекция на 28 септември 2018 година

Сун, който завоюва два златни олимпийски медала в Лондон 2012 и един в Рио 2016, уточни, че ще апелира в швейцарския федерален съд.

Снимка на деня: Напрежение край басейна >

В собствен отчет FINA оповестява, че Сун се е усъмнил в чиновниците, пристигнали да го ревизират по време на извънсъстезателен допинг тест. След това хора от щаба му счупили с чук епруветките, съдържащи кръвни проби. По време на чуването в КАС китайският плувец декларирал, че проверяващите го не съумели да потвърдят самоличността си и че се държали непрофесионално.

В сянката на подозренията към проблема той взе участие на международното в Южна Корея предходната година. Тогава някои от противниците му, спечелили медали, отхвърлиха да го поздравят на почетната стълбичка.

Сребърният медалист на 400 м свободен жанр Мак Хортън от Австралия назова Сун " допингиран нахалник ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР