Световният футбол е на път да бъде разтърсен от нов

...
Световният футбол е на път да бъде разтърсен от нов
Коментари Харесай

Вземат от Катар Мондиал 2022, дават го на Англия или САЩ

Световният футбол е на път да бъде разтресен от нов величествен скандал. Спортният министър на Саудитска Арабия Турки ал-Шейх разкли, че международната футболна централа ФИФА планува да отнеме семейството на Катар за Мондиал 2022. Според думите му, окончателното решение ще бъде взето през септември, а семейството на международното състезание най-вероятно ще бъде обещано на Съединени американски щати или Англия.  
 
Изданието „ Ал Арабия " пък настояват, че в конфиденциален отчет Би Би Си предизвестява фирмите, ангажирани с построяването на стадионите за Мондиала в Катар, да прекратят строителството, въпреки че решението на ФИФА за това дали на страната ще бъде позволено да резервира шампионата, се чака да бъде взето през лятото.
 
Както се знае през 2010 година, 22-членния изпълнителен комитет на ФИФА дефинира Русия и Катар за домакините на международните шампионати през 2018 и 2022, а от този момент до през днешния ден, изборът на двете страни провокира редица негативни мнения с обвинявания за корупция и пазаруване на гласове.
 
Заедно с Бахрейн, Египет и ОАЕ, Саудитска Арабия ограничи дипломатическите си връзки с Катар през юни 2017 година и разгласи, че ще бойкотира Мондиал 2022 поради изказванията, че Доха поддържа екстремистите и има прекомерно топли взаимоотношения с Иран.
 
Въпросните страни към този момент оповестиха, че няма да вземат участие във финалите, в случай че те се проведат в Катар, а това в допълнение ускори слуховете за смяна на семейството.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР