Световният фонд за дивата природа се бори за приемането на

...
Световният фонд за дивата природа се бори за приемането на
Коментари Харесай

WWF настоява за приемане на жизненоважен закон за природата в ЕС

Световният фонд за дивата природа се бори за приемането на Закон за възобновяване на природата в Европейски Съюз – на фона на забележителна опозиция от страната на законодателите в Екологичен потенциал.Опознавателен тур по река Дунав край Виена демонстрира образно по какъв начин би се ползвал нормативният акт.
Повторното свързване на речните притоци е толкоз значимо, тъй като в случай че не създадем нищо, те ще пресъхнат през идващите 10-20 години.
Алис Кауфман – представител на организацията Viadonau

Векове наред реките в Европа са били контролирани и техните притоци са били блокирани. Но малко по малко каменните стени се отстраняват, рибите още веднъж могат да стигнат до местата, където хвърлят хайвера си.Това е добра вест за отбраната от наводнения и за доставките на питейна вода.80 % от екосистемите в Европа, които би трябвало да бъдат предпазени, сега са в неприятно положение. Законът за възобновяване на природата, препоръчан от Европейската комисия, ще бъде най-голямата стъпка в вярната посока.Според проекта, всички повредени екосистеми би трябвало да бъдат възобновени до 2050 година
Най-голямата група в Екологичен потенциал, Европейската национална партия, до момента се противопоставяше на закона с аргумента, че прекалено много земеделска земя ще бъде наранена от възобновяване и това би заплашила продоволствената сигурност в Европа.
Йоханес Плешбергер – Euronews, Виена

Според WWF, опасенията на ЕНП не устоят.
Законът за възобновяване на природата се отнася също до земеделските екосистеми. Особено значимо е селското стопанство и биоразнообразието да могат да съществуват дружно. Ето за какво предлагането би било 10 % от земеделската земя да се създадат налични за запазване на биологичното многообразие. Продоволствената сигурност няма да действа без биоразнообразие.
Йошка Брангс – отговарящ за биоразнообразието в WWF

Но преди Европарламентът да гласоподава, депутатите би трябвало да обсъдят предлагането за 10-те % за преразпределение на земеделските земи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР