Световния рекорд, който младият талант на румънското плуване Давид Поповичи

...
Световния рекорд, който младият талант на румънското плуване Давид Поповичи
Коментари Харесай

Гений на свободния стил. 17-годишният рекордьор Давид Поповичи

Световния връх, който младият гений на румънското плуване Давид Поповичи усъвършенства в събота, е подложен преди 13 години. Тогава Поповичи е на четири и стартира първите си тренировки.

Малко по малко той стартира да бие най-различни други върхове в Румъния и в чужбина, при деца, юноши, а през днешния ден и мъже. В събота Поповичи завоюва златото в категория 100 метра свободен жанр на европейското в Рим, откакто сложи нов международен връх от 46.98 секунди.

За да затвърди превъзходството си, малко по-късно, в понеделник, той стана европейски първенец и на 200 метра.

Постижението на Поповичи на 100 метра е с 0,5 по-добро от това на бразилеца Сезар Сиело от 2009 година в същия басейн в Рим. На второ място в категорията в събота приключи унгарецът Кристоф Милак.

„ Това беше брилянтно съревнование, наслаждение е да плавам до Давид “, сподели Милак. „ Давид е приказен плувец, мисля, че е същият вманиачен талант на свободния жанр, какъвто аз съм в бътерфлая. Страхотно е, че името му ще е в заглавията дълги, дълги години ”.
 Поповичи след спечелването на финала на 100 м, Рим.
Поповичи стана и международен първенец по-рано през годината на 100 и 200 м. Той споделя, че се въодушевява от Майкъл Фелпс , Иън Торп , както и от олимпийския първенец Адам Пийти , който също поздрави 17-годишния рекордьор за триумфа и го дефинира като "феноменален " в своя обява в Туитър.

"Когато се намирам в доста значим миг като край или значимо съревнование, не мисля за нищо към този момент. Просто се концентрирам. Тренировките са свършени и няма какво повече да направиш ", споделя той пред изданието Swimming World.

"Имам си кулоар и не виждам другите. Сам съм, с белия звук в ушите си и се съсредоточвам... В подобен миг победител ще бъде оня, който е най-гладен (за успех) ".

Поповичи е роден в Букурещ и е записан на тренировки по плуване още на 4-годишна възраст. Спортът му е предложен от доктор, който го диагностицира с ранен етап на сколиоза - тип деформиране на гръбначния дирек.
 Поповичи на Световното състезание през юни в Будапеща, когато стана първенец на 100 и на 200 м.
Поповичи е описван като самонадеян и зрял. За уеб страницата на Олимпийските игри той споделя, че се интересува от логика на психиката и би желал да учи това, откакто приключи учебно заведение.

"Харесвам човешкия разум, тъй като го употребявам и знам какво може да реализира, когато се управлява добре ", споделя той. "Интересувам се от човешкото държание и всичко, което мозъкът може да направи - положително и неприятно. Мускулите играят своята роля, само че мозъкът е най-големият инструмент на всеки добър състезател. "

Поповичи обаче не счита да напуща Румъния за висшето си обучение, защото партньорството с треньора му по плуване е прекомерно значимо за него. Освен към нови международни върхове, младият плувец към този момент гледа и към идващите Олимпийски игри през 2024 година в Париж. В сряда му следва да се състезава и на 400 м в Рим.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР