Световните милиардери са станали с близо 1 трилиона долара по-богати

...
Световните милиардери са станали с близо 1 трилиона долара по-богати
Коментари Харесай

Световните милиардери са забогатели с близо трилион долара през 2017 г.

Световните милиардери са станали с близо 1 трилиона $ по-богати през 2017 година. Това заяви през днешния ден Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Блумбърг " и рейтинга на бизнес медиата за 500-те най-богати хора в света, който се обновява в действително време.

По данни на проучването през миналата година благосъстоянието на 440 милиардери от този лист се е нараснало с 1,05 трилиона $, до момента в който положението на 58 от включените в класацията е намаляло с 46 милиарда $. Стойността на активите на двама от милиардерите в листата е останала без смяна.

Общото благосъстояние на обхванатите от класацията се е нараснало с 23 % по отношение на 27 декември 2016 година. Това дава отговор на към 20-процентовия напредък, регистриран през миналата година от показателите MSCI World (обединяващ динамичността в котировките на 1652 водещи международни компании) и S&P 500, който е главен индикатор за положението на фондовия пазар в Съединени американски щати.

Най-богатият човек в света в класацията на " Блумбърг " към края на настоящата година е притежателят на американския колос в онлайн търговията Амазон (Amazon) Джеф Безос, чието положение сега се прави оценка на 99,6 милиарда $. За една година благосъстоянието му е повишено с 34,2 милиарда $, което е разрешило на Безос да измести на второ място съоснователя на " Майкрософт " (Microsoft) Бил Гейтс с неговите 91,3 милиарда $.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината (684)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР