Световни лидери поднасят днес съболезнованията си във връзка с мощното

...
Световни лидери поднасят днес съболезнованията си във връзка с мощното
Коментари Харесай

Световни лидери скърбят за жертвите в Мароко

Световни водачи сервират през днешния ден съболезнованията си по отношение на мощното земетресение, което раздруса нощес Мароко, предават международните организации.

Един от тези водачи е испанският министър председател Педро Санчес.  " Цялата ми взаимност и цялата ми поддръжка са за народа на Мароко след ужасното земетресение ", написа Санчес в обществената платформа " Екс ", известна до наскоро като " Туитър ".

" Испания е до потърпевшите от тази покруса и до техните фамилии ", посочи испанският водач.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че е " шокиран след ужасното земетресение в Мароко " и предложи помощта на Франция при оправянето с последствията от труса.  " Франция е подготвена да се притече на помощ ", написа Макрон в " Екс ".

Съболезнования сервира също съветският президент Владимир Путин.

" В Русия споделяме болката и тъгата на приятелския марокански народ ", се споделя в изказване на Путин, адресирано до мароканския крал Мохамед Шести.

Съболезнования сервира и украинският президент Володимир Зеленски.

Сред поднеслите съболезнования са още индийският министър председател Нарендра Моди и немският канцлер Олаф Шолц.  " Изключително съм тъжен от загубата на (човешки) животи при земетресението в Мароко ", написа Моди в обществената платформа " Екс ".

" В този драматичен час мислите ми са с народа на Мароко. Съболезнования на тези, които са изгубили близки ", се споделя още в обявата на индийския водач.

" Ужасни вести от Мароко. В тези сложни часове мислите ни са с жертвите на това опустошително земетресение. Съчувстваме на всички наранени от това естествено злополучие ", се споделя в обява на Олаф Шолц в " Екс ".

Председателят на Комисията на Африканския съюз Муса Факи Махамат изрази " огромната си болежка " и сервира съболезнования на народа на Мароко във връзка със земетресението.

" Научих с огромна болежка за трагичните последствия от земетресението, блъснало Мароко. Поднасям най-дълбоките си и откровени съболезнования на Негово Величество крал Мохамед Шести, на мароканския народ и на фамилиите на жертвите ", се споделя в изказване на Муса Факи Махамат в " Екс ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР