Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек се класира за

...
Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек се класира за
Коментари Харесай

Швцонтек и Пегула се класираха за осминафиналите на Уимбълдън, Жабер стигна третия кръг

Световната №1 в женския тенис Ига Швьонтек се класира за повторно в кариерата си за осминафиналите на Уимбълдън, откакто надигра в мача си от третия кръг хърватката Петра Мартич.

Полякинята се наложи с 6:2, 7:5 и по този начин записа третия си следващ чист триумф през тази година в Лондон.

В спор за място на четвъртфиналите Швьонтек ще играе с швейцарката Белинда Бенчич, която пък на собствен ред се оправи с друга полякиня Магда Линет след 6:3, 6:1.

Напред в шампионата продължава и поставената под №4 Джесика Пегула, която завоюва седем следващи гейма против италианката Елизабета Кочиерато, с цел да я надиграе с 6:4, 6:0. В идната фаза американката ще играе с Лесия Цуренко от Украйна, която се оправи с румънката Ана Богдан в страхотна трисетова драма, завършила с тайбрек, в който бяха пропилени общо 10 мачбола преди Цуренко да фиксира крайното 4:6, 6:3, 7:6(18).

В мач от втория кръг на конкуренцията пък Онс Жабер не позволи изненади против китайката Бай Жуошуан и я в профил с 6:1, 6:1.

Така, в съботния ден тунизийката, която е финалистка на Уимбълдън от последното издание на шампионата, ще играе против някогашната шампионка от US Open Бианка Андреску, която се наложи в три сета против поставената под №26 украинка Анхелина Калинина - 6:2, 4:6, 7:6(6).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР