Световната здравна организация (СЗО) съобщи днес, че смъртните случаи от

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи днес, че смъртните случаи от
Коментари Харесай

Само в Европа случаите на коронавирус и починалите от Covid нарастват

Световната здравна организация (СЗО) заяви през днешния ден, че смъртните случаи от ковид в Европа са се нараснали с 10 % през миналата седмица, съобщи Асошиейтед прес.

Според СЗО Европа е единственият район, в който случаите на заразяване с ковид и умрелите от Covid нарастват. Това е шестата поредна седмица, в която броят на инфектираните в Европа се усилва, излиза наяве от седмичния отчет на СЗО за коронавирусната пандемия, отбелязва Асошиейтед прес.

Русия записва през днешния ден 1239 смъртни случая през последните 24 часа, съобщи Ройтерс. Правителственият щаб за битка с ковид записва през същия интервал и 38 058 нови случая на заразяване с ковид, 3927 от които са в Москва.

Понастоящем на над 62 милиона руснаци е сложена най-малко една доза от ваксина против коронавирус, сподели здравният министър Михаил Мурашко.

Чехия записва през вчерашния ден 14 539 случая на заразяване с ковид, което е най-високата стойност от средата на март и се приближава до върховете, регистрирани през януари, заяви чешкото министерство на опазването на здравето.

Премиерът Андрей Бабиш се опълчи на концепцията за въвеждане на локдаун и насочи апел към сънародниците си да се имунизират.

В Чехия, която е с население от 10,7 милиона души, понастоящем изцяло имунизирани са 6,14 милиона индивида.

Словакия записва 7055 нови случая на заразяване с ковид за последното денонощие, съобщи Ройтерс, като се базира на словашкото здравно министерство.

Унгария регистрира през днешния ден 8434 нови случая на заразяване с ковид - най-високата стойност от началото на април. Общо 31 619 души са умряли от Covid в страната от началото на пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР