Световната здравна организация (СЗО) публикува годишния си обзор на най-тежките

...
Световната здравна организация (СЗО) публикува годишния си обзор на най-тежките
Коментари Харесай

СЗО: Отхвърлянето на ваксините е една от най-големите заплахи за здравето

Световната здравна организация (СЗО) разгласява годишния си преглед на най-тежките закани за международното здраве през годината. Една от тях е възходящата опозиция против имунизациите, опасност включена в групата дружно с заболявания, като ебола и болести в резултат на замърсяването на въздуха.

„ Колебанието към имунизациите, нежеланието или отводът на доста хора да се имунизират, макар съществуването на ваксини – заплашва да върне напредъка, реализиран в битката с заболяванията, предотвратими с ваксини ”, написа в обзора на СЗО.

„ Ваксинацията е един от най-рентабилните способи за отбягване на заболяванията – понастоящем тя предотвратява 2-3 милиона смъртни случая годишно, а спомагателни 1,5 милиона могат да бъдат избегнати, в случай че световният обсег на имунизациите се усъвършенства. “

Борбата с концепциите, популяризирани от групи борещи се против имунизациите, става все по-трудна, въпреки да няма налични доказателства, че имунизациите са неефективни или нездравословни. Мнозина се причисляват към тайни международни теории, което значи, че известията от обичайните престижи като доктори и откриватели на публичното здраве могат да бъдат несполучливи и мъчно стигащи до хората.

Засега СЗО има внимателен, даже нюансиран метод.

„ Причините, заради които хората избират да не се имунизират, са комплексни; Консултативната група по имунизациите към СЗО разпознава самодоволството, неудобството при достъпа до ваксини и неналичието на доверие, като съществени аргументи за съмнението ”, пишат дипломатично от СЗО.

„ Здравните служащи, изключително тези в общностите, остават най-доверените съветници и авторитетни лица при вземането на решения за имунизация и би трябвало да бъдат подкрепени, с цел да дават надеждна и достоверна информация за имунизациите и тяхното деяние “, заключават в отчета си от СЗО.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР