Световната здравна организация (СЗО) призовава училищата да останат отворени въпреки

...
Световната здравна организация (СЗО) призовава училищата да останат отворени въпреки
Коментари Харесай

СЗО: Училищата трябва да затварят последни и да отварят първи |

Световната здравна организация (СЗО) приканва учебните заведения да останат отворени макар утежняващата се обстановка с пандемията от COVID-19, само че при съблюдаване на подобаващи ограничения за предварителна защита от вируса. 

За последните четири седмици клонът на СЗО в Европа е отчел нарастване на новозаразените с ковид. Това са и 57% от новите случаи по света, регистрирани през третата седмица на октомври. 

Това провокира разнопосочни реакции в Европа. Общо 45 страни и територии предложиха учебните заведения да останат отворени, само че при съблюдаване на прецизни епидемиологични ограничения. Седем страни избраха цялостно или частично затваряне на просветителните институции, а две страни предложиха прекосяване към отдалечено образование.

Според д-р Ханс Анри П. Клуге, районен шеф на СЗО за Европа, затварянето на учебните заведения през предходната година е нанесло повече вреди, в сравнение с изгоди на децата - най-много на социализирането им и на психическото им здраве. 

В позиция СЗО акцентира, че точно учебните заведения са последните места, които би трябвало да затворят, даже в условия на пандемия като сегашната, и първите, които да отворят още веднъж порти с подобаващи ограничения за битка със болестта. СЗО предлага обезпечаване на безвредна учебна среда посредством физическо дистанциране, постоянно разчистване на ръцете, носене на маски, обезпечаването на вентилация в класните стаи и постоянно тестване за COVID-19. 

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР