Световната здравна организация (СЗО) настоява да не се отрича ваксината

...
Световната здравна организация (СЗО) настоява да не се отрича ваксината
Коментари Харесай

СЗО защитава ваксината на AstraZeneca

Световната здравна организация (СЗО) упорства да не се отхвърля имунизацията на на фона на, че лекарството може да е по-малко дейно против южноафриканския вариант на ковид, съобщи на брифинг основният откривател на организацията Сумя Сваминатан, представен от БГНЕС.
" Не бива да стигаме до извода, че имунизацията въобще не работи ", сподели тя. " Има малко проучвания, показващи ниска резултатност и единствено прецизираме, че се нуждаем от повече данни. Лекарството понижава равнището на тежките случаи и понижава броя на хоспитализациите. И главното ни предизвикателство в битката против пандемията е да понижим смъртността и да понижим заболеваемостта ", изясни Сваминатан.
 Експерти от СЗО разискват качествата на имунизацията на AstraZeneca Експерти от СЗО разискват качествата на имунизацията на AstraZeneca
Експертите по имунизациите на Световната здравна организация (СЗО) вземат решение през днешния ден рекомендациите си за приложимост на имунизацията на AstraZeneca-Oxf...
Подобно мнение изрази Ричард Хачет, изпълнителен шеф на Коалиция за нововъведения за подготвеност за зараза. " Рано е да се отписва имунизацията на AstraZeneca ", твърди той.
През последния ден обстановката в Южна Африка в битката с пандемията се е трансформирала доста, защото първата партида ваксина на AstraZeneca, пристигнала в страната, демонстрира, съгласно локално изследване, ниска успеваемост против бързо разпространяващия се в ЮАР коронавирусен вариант, обозначен с 501.V2. Проучването е направено измежду най-вече младежи и е авансово, само че резултатът е, че имунизацията пази единствено на 22% - т.е. едвам двама от 10 души не се заразяват с южноафриканския вариант. В резултат на това, със заповед на министъра на опазването на здравето на Южна Африка Звелини Мкизе, подготовката за започване на всеобща имунизация на популацията против ковид с имунизацията на AstraZeneca е спряна от 7 февруари. Тя трябваше да стартира на 10 февруари. Южна Африка би трябвало да обмисли потреблението на комбинации от разнообразни ваксини за битка с новия вариант, сподели в понеделник ръководителят на комитета по имунизацията Бари Шуб.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР