Световната здравна организация не е излизала с призив за масово

...
Световната здравна организация не е излизала с призив за масово
Коментари Харесай

Не! Световната здравна организация не казва задължително да носите маски на улицата, а само ако сте болен или се грижите за болен

Световната здравна организация не е излизала с апел за всеобщо носене на маски, макар появилите се такива изявления в българските медии.

" Световната здравна организация към момента публично предлага потреблението на маски единствено за заболели хора или тези, които се грижат за някой, който е болен. 

Държавите, които сами си преценяват, могат да изискат обществото да носи маски, само че доказателства липсват, че има някакъв резултат от това, съобщи изпълнителния шеф на СЗО Майк Райън, представен от usnews.com. (оригиналната публикация виж тук https://www.usnews.com/news/world-report/articles/2020-04-03/who-debating-use-of-masks-for-general-public-but-will-support-countrys-decisions)



Въпреки това СЗО ще поддържа решенията на всяка страна.

" Със сигурност можем да забележим условия, при които потреблението на маски, както домашни, по този начин и маски от плат, на равнище общественост, може да помогне за цялостна, всеобхватна реакция на това заболяване “, сподели Райън. " И ще подкрепим държавните управления при вземането на тези решения въз основа на обстановката, в която се оказват във връзка с предаването им, въз основа на подтекста, в който се занимават, и ресурсите, с които разполагат. "

Но Райън прикани хората да оставят хирургически и медицински маски за здравните служащи, които се нуждаят от тях. Той също предизвести, че носенето на домашна или платнена маска не анулира нуждата от миене на ръцете, поддържане на физическо разстояние и оставане у дома, когато е поръчано. Той означи, че маските не е наложително да пазят индивида, който ги носи, а са ориентирани към закъснение на разпространяването на вируса от заболели хора.

" Дебатът по отношение на потреблението на маски в обществото е построен не върху концепцията на отбраната на себе си ", сподели Райън.

" Доказателствата са напълно ясни, че носенето на маска на обществено място не ви пази безусловно , само че в случай че болен човек носи маска, тогава е по-малко евентуално те да заразят другите. "

Въпреки това, Райън цитира изследване в Сингапур, съгласно което само 6% от случаите на ковид се дължат на безсимптоматично предаване. Той уточни, че 94% от предаването е от хора, които демонстрират признаци.

" Трябва да разгледаме кой е главният мотор на тази пандемия. В този случай към момента имаме вяра, че главният мотор на тази пандемия са симптоматични лица, кашлящи или кихащи или замърсяващи повърхности или замърсяващи други хора. ", уточни шефът на СЗО.

Според СЗО следните ограничения НЕ са ефикасни против COVID-2019 и могат да бъдат нездравословни:

- Пушенето

- Носенето на голям брой маски

Трябва ли да нося маска, с цел да се защитя?

Носете маска единствено в случай че сте заболели от признаци на COVID-19 (особено кашлица) или се грижите за някой, който може да има COVID-19. Маска за лице за еднократна приложимост може да се употребява единствено един път. Ако носите маска, когато не сте заболели или не се грижите за някой, който е болен, това е разточително. В международен мащаб има дефицит на маски, тъй че СЗО приканва хората да ги употребяват рационално.

СЗО поучава рационално потребление на медицински маски, с цел да се избегне ненужното амортизиране на скъпи запаси и неправилна приложимост на маски.

Най-ефективните способи да отбраните себе си и другите от COVID-19 са честото разчистване на ръцете, когато кашляте си слагайте сгъната ръката в лакътя пред устата, поддържайте разстояние най-малко 1 метър (3 фута) от хора, които кашлят или кихат. 

- Прием на антибиотици (вижте въпрос 10 „ Има ли медикаменти или терапии, които могат да предотвратят или излекуват COVID-19? “)
Във всеки случай, в случай че имате температура, кашлица и затруднено дишане, потърсете здравна помощ рано, с цел да намалите риска от развиване на по-тежка зараза и не забравяйте да споделите скорошните си признаци с вашия лекуващ доктор.

Източник СЗО виж в оригинал - https://www.who.int/docs/default-source/searo/bangladesh/2019-ncov/q-a-en.pdf?sfvrsn=275ce4d2_6

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР